Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Storbritannien hæver mindsteløn til glæde for 1,3 millioner

Lavtlønnede briter får 16,5 kroner mere i timen om fire år med ny lønreform, der træder i kraft 1. april.

London: Mellem dårlige vittigheder og vanvittige 1. april-historier lander en vaskeægte glædelig nyhed fra den britiske finansminister til de lavtlønnede i Storbritannien.

Regeringens beslutning om at hæve mindstelønnen til glæde for over en million briter træder i kraft 1. april.

Beskeden fra George Osborne kom allerede sidste år, og fra fredag kan 1,3 millioner briter - over 25 år - se den afspejlet på deres næste lønseddel, skriver BBC.

Der er tale om trinvis stigning i mindstelønnen over de kommende år.

Fra i år vil den stige fra 6,70 pund til 7,20 pund i timen, hvilket svarer til et hop fra 62,5 kroner til 67,2 kroner i timen. I år 2020 når den op på ni pund for lønmodtagere over 25 år, hvilket er det samme som 84 kroner i timen.

Arbejdsgiverne er knap så begejstrede som arbejdstagerne. Ifølge et skøn fra en uafhængig vagthund med fokus på den britiske finanslov vil reformen koste 60.000 job og føre til 40.000 færre arbejdstimer ugentligt.

Nogle arbejdsgiverne siger dog modsat, at de vil betale endnu mere til deres ansatte. Det gælder særligt i London.

Det er den såkaldte National Living Wage, som justeres. Formålet er at hæve lønningerne for de dårligst stillede britiske lønmodtagere, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Osborne håber, at tiltaget vil sætte skub i produktiviteten, så de lavtlønnede vil opleve en gulerod ved at tage - eller at have - et arbejde.

I den EU-skeptiske lejr lyder det, at en højere mindsteløn blot vil tiltrække endnu flere arbejdere fra andre EU-lande.

Briterne skal stemme om EU-medlemskabet 23. juni.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.