Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Storbritannien flytter Trump-besøg for at undgå protester

Donald Trumps britiske besøg flyttes til parlamentets ferie for at undgå protester og afvisninger fra parlamentsmedlemmer. Der var forventet store protester fra politikere og offentligheden.

Den britiske premierminister Theresa May og Donald Trump mødtes i januar 17 i Det Hvide Hus i Washington DC. Nu vil britiske embedsmænd rykke Trumps statsbesøg for at undgå protester. REUTERS/Kevin Lamarque
Den britiske premierminister Theresa May og Donald Trump mødtes i januar 17 i Det Hvide Hus i Washington DC. Nu vil britiske embedsmænd rykke Trumps statsbesøg for at undgå protester. REUTERS/Kevin Lamarque

Det var meningen, at Donald Trump skulle tale til et samlet britisk parmalent uder hans statsbesøg til Storbritannien. Nu rykker britiske embedsmænd besøger til parlamentets ferie for at undgå protester. Det skriver Guardian.

Formanden for det britiske parlament, John Bercow, sagde for en uge siden, at han ikke vil have Donald Trump på talerstolen under hans statsbesøg. Nu bliver besøget så flyttet. Ifølge Guardian forventes det nu, at besøger vil finde sted i løbet af den sene sommer eller det tidlige efterår. Embedsmænd forsøger at planlægge besøget så Trump ikke er i London samtidig, at parlamentet er samlet. De vil nemlig helst undgå en formel afvisning. Barack Obama har holdt tale i Westminster Hall, og Ronald Reagan og Bill Clinton i det royale galleri. John Bercow har sagt, at han ikke vil give samtykke til, at Donald Trump kan holde tale i hverken Westminster Hall eller det royale galleri.

Samtidig skriver Guardian, at embedsmænd er opsatte på at begrænse præsidentes generelle tilstedeværelse i offentligheden for at undgå protester og uro. Det er særligt Trumps indrejseforbud, der har skabt protester.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.