Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Storbritannien får endnu et hak i kreditværdigheden

På den korte bane kan Storbritannien gå i recession efter EU-folkeafstemningen, mener senioranalytiker.

London. Verdens førende kreditvurderingsinstitutter ser mere og mere skeptisk på Storbritanniens kreditværdighed.

Mandag har Standard & Poor's sænket den britiske kreditvurdering to takker og advarer samtidig om, at der kan komme yderligere nedgraderinger.

Kort efter har Fitch fulgt trop og sænket sin vurdering til AA fra AA+. Også fra Fitch er meldingen, at der kan være yderligere nedgraderinger på vej.

Det sker efter torsdagens folkeafstemning, hvor knap 52 procent af vælgerne tilkendegav, at de ønsker et såkaldt brexit, altså at Storbritannien forlader EU.

I en meddelelse skriver Standard & Poor's, at beslutningen blandt andet afspejler "risikoen for de økonomiske udsigter samt den finanspolitiske og eksterne ydeevne".

Standard & Poor's nævner desuden den "forfatningsmæssige og økonomiske integritet" i Storbritannien, hvis skotterne gør alvor af planerne om at holde en ny folkeafstemning om løsrivelse, skriver Reuters.

Hos globalt førende kreditvurderingsinstitutter som Standard & Poor's, Moody's og Fitch har Storbritannien hidtil ligget højt på karakterskalaen.

Men mandag gik Standard & Poor's som det sidste af de store institutter væk fra den såkaldte AAA-rating, som Storbritannien hidtil har haft. Det er den bedste vurdering på skalaen.

Den nye vurdering hedder AA.

Nedgraderingen kommer, få dage efter at et andet stort kreditvurderingsinstitut, amerikanske Moody's, ligeledes gav Storbritannien et hak i kreditvurderingen.

Moody's ændrede fredag udsigten for sin nuværende kreditvurdering af Storbritannien til "negativ", hvor den hidtil har været "stabil".

- Vi tror også, at den kortsigtede effekt af brexit-usikkerhederne har en negativ indflydelse på britisk økonomi, som vi på den korte bane forventer går i recession, skriver senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj i en meddelelse.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.