Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stor undersøgelse: Putin nyder mere tillid internationalt end Trump

Verden over har 26 procent tillid til Putin, mens 22 procent har tillid til Trump, viser stor rundspørge.

En ny undersøgelse viser, at befolkningerne i flere af de lande, som er allieret med USA, har mere tiltro til Vladimir Putin end til Donald Trump, når det gælder international politik, skriver nyhedsbureauet AP.

Det anerkendte Pew Research Center har i en rundspørge til over 40.000 indbyggere i 37 lande stillet spørgsmål om, hvem af de to ledere der er mest tiltro til, når »det gælder om at handle rigtigt i internationale spørgsmål?«

Begge statsledere fik generelt dårlige resultater. Verden over har 26 procent tillid til Putin, mens 22 procent har tillid til Trump.

Den største forskel blandt Nato-landene er i Grækenland og Tyskland, hvor Putin ligger henholdsvis 31 og 14 procentpoint foran Trump.

I Japan, Sydkorea og i Nato-landene Grækenland, Tyskland, Tyrkiet, Ungarn, Frankrig, Italien og Spanien er der mest tiltro til Putin. Men i Storbritannien, Canada, Holland og Polen er der mest tillid til Trump.

På globalt plan siger 60 procent af de adspurgte, at de mangler tillid til Putin. Den største skepsis er i de europæiske lande.

Trump nyder ifølge undersøgelsen mindre tillid end forgængeren Barack Obama i alle de undersøgte lande - på nær Israel og Rusland.

I Sverige svarer 12 procent ifølge forskningsinstituttet, at de har tillid til Putin, mens ti procent siger, at de har tillid til Trump.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.