Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støtteparti for skotsk regering ønsker ny folkeafstemning

De Grønnes Ross Greer: Skotland ønsker en ny folkeafstemning om uafhængighed af Storbritannien.

Skotland ønsker en ny folkeafstemning om uafhængighed af Storbritannien, når den britiske regering udløser artikel 50. Den fører til en udtræden af EU.

- Jeg er 85 eller 90 procent sikker på, at vi i det mindste bevæger os mod en ny folkeafstemning, siger den skotske politiker Ross Greer fra Miljøpartiet De Grønne.

Greer er en central allieret for den skotske regeringsleder, Nicola Sturgeon, og han var en central skikkelse under valgkampen op til den skotske folkeafstemning i 2014 om løsrivelse fra Storbritannien.

- Den britiske regering er ikke villig til alvorligt at overveje skotske forslag om brexit, siger Greer.

Greer har sagt, at en beslutning om en ny skotsk folkeafstemning kan træffes hurtigt. Tidspunktet vil afhænge af den proces, som regeringen i London får i stand.

Skotland er en Det Forenede Kongeriges fire nationer sammen med England, Wales og Nordirland.

Sturgeons nationalister siger ligesom Greer, at hvis deres ønsker ikke bliver respekteret, så må de løsrive sig.

Greer har tidligere sagt, at han venter en ny "Ja Skotland" kampagne inden for få uger.

Den britiske premierminister, Theresa May, har sagt, at hun har til hensigt at udløse processen med at forlade EU i slutningen af marts.

Den britiske regering vil ikke bistå Skotland med en ny folkeafstemning om løsrivelse fra Storbritannien, sagde forsvarsminister Michael Fallon i sidste uge.

- Nej, glem det. Vi har gjort det klart, at der ikke er noget behov for en ny folkeafstemning, sagde Fallon i et interview til den skotske avis Herald.

Han opfodrede Sturgeon til at holde sig til resultatet af folkeafstemningen i 2014. Her sagde 55 procent ja til at forblive i union med Storbritannien, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Et flertal af briterne stemte ved en folkeafstemning i juni sidste år for, at Storbritannien skal forlade EU. Men et stort flertal i Skotland ville blive i EU.

Meningsmålinger viser ikke større udsving i Skotland i forhold til folkeafstemningen i 2014, selv om det nu tyder på et klart brud med EU.

/ritzau/Reuters

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.