Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Støjberg forsvarer afgående norsk minister: Debatten har været hysterisk

Norges justitsminister er trådt af efter et kontroversielt opslag på Facebook, der kan have truet regeringen.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forsvarer den afgående norske justitsminister Sylvi Listhaug.
Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) forsvarer den afgående norske justitsminister Sylvi Listhaug.

»I dag har min gode veninde og kollega Sylvi Listhaug måttet trække sig som justits-, beredskabs- og indvandringsminister i Norge.«

Sådan indleder udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) et opslag på Facebook, hvor hun forsvarer Norges netop tilbagetrådte justitsminister, Sylvi Listhaug.

Listhaug valgte at trække sig tirsdag formiddag blot få timer før en mistillidsafstemning i Stortinget.

»Det er sket efter en, efter min mening, fuldstændig overdreven og hysterisk debat om en facebookopdatering, som Sylvi skrev om Norges politik over for fremmedkrigere for et par uger siden,« fortsætter Støjberg opslaget.

»Den norske venstrefløj har fuldstændig bevidst misforstået det, hun skrev, og brugt det imod hende.«

I Listhaugs indlæg på Facebook beskylder hun Arbeiderpartiet for at gå mere op i terroristers rettigheder end Norges sikkerhed.

På den baggrund er hun blevet beskyldt for at besudle mindet om de mange terrorofre på Utøya i 2011. Sagen har truet med at vælte den borgerlige trepartiregering.

Listhaug har været en markant fortaler for at stramme Norges indvandrerlove, ligesom Støjberg har været i Danmark.

Om sin kollega skriver Støjberg, at hun »stærkere end nogen anden i norsk politik har været bannerfører for en stram udlændingepolitik og en stædig insisteren på, at indvandrere i Norge skal respektere norske værdier«.

På et pressemøde forklarer Listhaug, at hun træder tilbage for at beskytte sit parti, Fremskittspartiet.

Hun kalder forløbet en »heksejagt«.

Den udlægning giver Støjberg udtryk for at være enig i i Facebook-opslaget, som er ledsaget af et billede af Støjberg og Listhaug, der begge smiler.

»For det første bliver hendes dygtige håndtering af udlændingepolitikken savnet, og for det andet er jeg fuldstændig overbevist om, at Sylvi vil komme endnu stærkere tilbage,« afslutter Støjberg opslaget.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.