Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stockholms kommune kendte til overgreb på festival

I interne papirer om seksuelle forulempelser på festival advarede kommunens chefer mod at skade festivals ry.

Stockholm: Stockholms kommune har i flere år kendt til omfattende sexforulempelser og chikane mod unge piger på ungdomsfestivalen We are Sthlm, skriver avisen Dagens Nyheter.

Ifølge avisen gjorde kommunen ikke noget videre ud af de seksuelt betonede overgreb, fordi den ikke ville skade festivalens ry.

- Kommunen vidste besked om, at antallet af politianmeldelser er taget til i de seneste år, og at gerningsmændene med årene er "blevet smartere og mere aggressive."

Men i interne papirer om de seksuelle forulempelser opfordrer kommunen personalet til "ikke at overreagere", da det ville kunne skade festivalen.

For få dage siden afslørede Dagens Nyheter også, at det svenske politi har fortiet, at et stort antal piger har været udsat for seksuelle overgreb på ungdomsfestivalen.

Det bekræftes ifølge nyhedsbureauet TT af en sikkerhedsmedarbejder på festivalen, der senest blev holdt i august.

- Overgrebene har fundet sted gennem flere år, og det bliver bare værre år for år, siger manden, der ønsker at være anonym.

Han vurderer, at omkring 150 piger tidligere har fortalt, at de blev udsat for overgreb, men de fleste ville ikke melde det til politiet.

Ifølge en intern politirapport gjorde en stor gruppe "fortrinsvis unge afghanske flygtninge" sig for eksempel bemærket ved koncerten ved at gnubbe sig op ad unge piger i publikumshavet.

Men det fortalte politiet ikke noget om for ikke at støtte det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraternas synspunkter og af frygt for at blive betegnet som racister. Det er sket i tidligere tilfælde, hvor fremmede af politiet er blevet betegnet som "abedjævle".

Nogle af de politifolk, som avisen Dagens Nyheter (DN) har talt med, oplyser, at de af samme årsag har undladt at skrive rapporter om episoder med mistænkte gerningsmænd af udenlandsk herkomst.

Sveriges statsminister, Stefan Löfven, betegner ifølge DN sagen som et dobbelt forræderi mod unge kvinder og forlanger, at politiet nu undersøger til bunds, hvad der egentlig er foregået under festivalen.

/ritzau/TT

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.