Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stockholms gadebørn har ikke anmeldt overfald - og det sker nok heller ikke

De børn, som hætteklædte mænd var efter i Stockholms hjerte, er formentlig unge kriminelle fra 15 til 20 år.

Angrebet mod udlændinge i Stockholm viser, at højreekstremister er nået til et afgørende punkt, mener forsker.
Angrebet mod udlændinge i Stockholm viser, at højreekstremister er nået til et afgørende punkt, mener forsker.

Stockholm: I midten af den svenske hovedstad, Stockholm, lever en gruppe på omkring 300 børn og unge i alderen 15 til 20 år. De har tilsyneladende ikke noget hjem, og de holder sig væk fra myndighederne.

De ernærer sig af kriminalitet.

Det skriver avisen Svenska Dagbladet efter begivenhederne fredag aften i Stockholm, da op imod 100 maskerede mænd samlede sig for at gå til angreb på udlændinge.

Politiet har lørdag ikke modtaget nogle anmeldelser fra drengene, og det sker nok heller ikke.

- Disse børn er både kriminelle og ofre, men mørketallet er stort, eftersom de ikke går til politiet, siger Patrik Ungsäter, fra Stockholm-politiet til avisen.

Der er tale om unge, der overvejende kommer fra Marokko og Afghanistan. De lever uden for samfundet og holder til i området ved hovedstadens centrale togstation.

De opretholder livet ved kriminalitet, skriver avisen.

Patrik Ungsäter, der i avisen konsekvent kalder de 15-20-årige for "børn", siger, at der ikke tidligere er blevet bemærket racistisk vold mod denne gruppe. Det, der skete fredag aften, regner han for en enlig hændelse.

- Men disse børn nærmer sig ikke politiet af egen drift. Det handler om krænkede børn med dårlige erfaringer med politiet i deres hjemlande, mener han.

Avisen skriver, at en afdeling af Stockholms politi samarbejder med de sociale myndigheder for at nå drengene. Målet er at få dem ind i systemet. Der fokuseres specielt på dem, der har været længst tid i Sverige.

- Der er nogle toneangivende, der er over 20 og kriminelle. De leder de yngre, siger Patrik Ungsäter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.