Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stille nat: Kun 20 angreb i Gaza

Det er usikkert, om der kommer en våbenhvile eller en israelsk landoffensiv i Gaza. Berlingskes Uffe Taudal rapporterer fra den uroplagede stribe.

De foreløbige tabstal ifølge Berlingskes udsendte er 109 dræbte, heraf 26 børn og 10 kvinder og 885 sårede, heraf 280 børn og 145 kvinder
De foreløbige tabstal ifølge Berlingskes udsendte er 109 dræbte, heraf 26 børn og 10 kvinder og 885 sårede, heraf 280 børn og 145 kvinder

I Gaza er situationen stadig afventende. Vil der blive forhandlet en våbenhvile på plads, eller vil Israelerne iværksætte en landoffensiv.

- I nat har været ret rolig, hvilket betyder omkring 20 israelske angreb, mens her til morgen har der været flere angreb. Bare inde for de sidste tyve minutter har der været 3-4 angreb, hvor to af dem er tæt på, hvor jeg er, fortæller Berlingske korrespondent Uffe Taudal tirsdag morgen omkring 7.30. 

De foreløbige tabstal er, fortæller han, 109 dræbte, heraf 26 børn og 10 kvinder og 885 sårede, heraf 280 børn og 145 kvinder.

- Midt i konflikten vil der naturligvis også være propaganda, men det er de tal, vi har fået, og både jeg og andre i området kan bekræfte, at der er civile blandt ofrene, siger han.

I Gaza forventer man, at den nuværende situation vil blive afløst af en våbenhvile eller en israelsk landoffensiv, men det er, mener Taudal, umuligt at tolke noget ud af den fredelige nat og den knap så fredelige morgen.

- Man kan ikke lægge så meget i angrebenes hyppighed. Formentlig vil israelerne angribe lige op til en våbenhvile. Jeg kan ikke se, præcis hvor der bliver angrebet, men jeg hører ikke noget om, at man har angrebet strategiske punkter som el- og vandforsyninger, hvilket ville være forberedelser til en landoffensiv. 

Mod en landoffensiv tæller også de israelske opinionsmålinger, der viser, at nok er 80 pct. for de nuværende luftangreb, blandt de israelske vælgere, men kun 30 pct. mener, at en landoffensiv er en god ide. Samtidig har både europæiske regeringer og i mindre grad den amerikanske regering også advaret israelerne mod at skride til en landoffensiv.

- Netanyahu risikerer at ødelægge den relative succes, han har åbnet med den nuværende offensiv.

Målet med offensiven er at forhindre Hamas i at kunne sende raketter ind i Israel.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.