Du er logget ind

Din profil kan bruges på berlingske.dk, business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Status quo i »fiscal cliff«-forhandlinger

Lørdag aften amerikansk tid fortsætter Senatets demokrater og republikanere forhandlingerne om en løsning på landets akutte problem.

Mitch McConnell på vej til fiscal cliff-forhandlinger.
Mitch McConnell på vej til fiscal cliff-forhandlinger.

De amerikanske politikere arbejder på højtryk for at finde en løsning, inden landets skatter om få dage vil stige så meget, at USA ser ud til at ryge ud over en økonomisk afgrund, den såkaldte »fiscal cliff«.

Senatets demokrater og republikanere mødtes til forhandlinger lørdag morgen, men lørdag aften amerikansk tid var der ifølge flere regeringskilder »ingen nævneværdig udvikling i forhandlingerne«. Det skriver cnn.com.

- Vi har udvekslet dokumenter hele dagen og vil fortsætte forhandlingerne i løbet af i aften, sagde den republikanske senatsleder, Mitch McConnell, tidligt lørdag aften ifølge cnn.com.

- Vi har haft diskussioner hele dagen, og de fortsætter, tilføjede han.

Kilder i Senatet oplyser til den amerikanske tv-station, at de ikke forventer, at flere oplysninger vil blive frigivet før søndag eftermiddag.

McConnell er især uenig med Barack Obama og den demokratiske flertalsleder i Senatet, Harry Reid, når det gælder beskatning af de rige amerikanere. Obama mener, at husholdninger, som tjener over 250.000 dollar om året - svarende til godt 1,4 millioner kroner - skal stige i skat fra 35 til 39,5 procent for at afhjælpe landets store budgetunderskud.

Findes der ikke fælles fodslag om en økonomisk aftale inden nytår, vil skattelettelser fra Bush-årene ophøre, og automatiske besparelser på forsvaret og flere velfærdsordninger vil træde i kraft.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.