Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Statoil har travlt med at få gidsler hjem

Det norske olieselskab regner med i løbet af torsdag at have fornyet kontakt med dets 17 medarbejdere, der tilbageholdes af en gruppe islamistiske oprørere kaldet »Den maskerede brigade«.

ALGERIET: Det norske olie- og energiselskab Statoil arbejder på højtryk for at få løst gidseldramaet på et vestligt gasanlæg i Algeriet og regner med i løbet af torsdag at have fornyet kontakt med selskabets 17 medarbejdere, der tilbageholdes af en gruppe islamistiske oprørere.

Det fortæller den norske koncernchef i Statoil, Helge Lund, torsdag morgen på et pressemøde.

- Vi står fortsat over for en uafklaret og meget alvorlig situation. Vi har mobiliseret alle de ressourcer, vi kan og har behov for fra organisationen. Vi arbejder med flere strategier. Jeg er dog forhindret i at kommentere på dem. Det håber jeg, I forstår, siger Helge Lund, der ikke vil give information, som kan identificere enkeltpersoner, af hensyn til gidslernes sikkerhed.

Ifølge Lars Christian Bacher, udenlandschef i Statoil, har virksomheden ikke modtaget væsentlig, ny information om situationen for gidslerne i løbet af natten.

Den militante gruppe, der har taget et større antal udlændinge - angiveligt 41 - til fange på anlægget, har tvunget nogle af gidslerne til at bære bombebælter. Det fortæller et fransk gidsel i en telefonsamtale med den franske tv-kanal France 24 ifølge Vg.no.

VG.no skriver, at sikkerhedsstyrker har omringet anlægget, der onsdag morgen klokken 5.50 lokal tid blev angrebet. Oprørerne begrunder aktionen med Frankrigs militæroffensiv i Mali, som blev indledt fredag. Algeriet har i den forbindelse tilladt fransk militær at bevæge sig i landet. Også det boligkompleks, hvor arbejderne på anlægget bor, er blevet angrebet.

Onsdag aften hævdede islamisterne, at de havde slået et angreb fra algeriske styrker tilbage, og ifølge nyhedsbureauet ANI påstår de, at gidslerne kommer fra mellem ni og 10 vestlige lande.

Irland, USA, Storbritannien, Japan og Norge har bekræftet, at en eller flere af deres statsborgere er involveret. Flere medier beretter desuden, at der også skulle være franskmænd og svenskere blandt gidslerne.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyste onsdag aften til Berlingske Nyhedsbureau, at intet tyder på, at der er danskere blandt de tilfangetagne.

Tre personer blev tidligere onsdag meldt dræbt ved angrebet. Det drejer sig ifølge nyhedsbureauet Reuters om en englænder, en franskmand og en lokal sikkerhedsvagt.

Gasanlægget, der danner rammen om gidseldramaet, ejes i fællesskab af Statoil, britiske BP, et japansk selskab og et statsejet algerisk selskab.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.