Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Lige nu

Statoil-ansatte kvæstet under gidseldrama

13 Statoil-medarbejdere er taget som gidsler på et gasanlæg i Algeriet. Den militante gruppe, der menes at stå bag aktionen, hævder at have taget 41 personer som gidsler.

Statoils hovedkvarter i Stavanger 16. januar.
Statoils hovedkvarter i Stavanger 16. januar.

To Statoil-ansatte er blevet skadet i forbindelse med den gidselaktion, som bevæbnede militante indledte onsdag morgen på et gasanlæg i Algeriet.

Det bekræfter Statoils internationale chef, Lars Christian Bacher, på en pressekonference onsdag aften.

- Vi har fået information om, at to af vores ansatte er kommet fysisk til skade. Ikke alvorligt, men situationen er uafklaret, siger han ifølge norske VG.

Samtidig oplyser han, at yderligere 11 Statoil-medarbejdere er taget som gidsler, og han betegner situationen »som den mest alvorlige, vi har haft i Statoil«.

De første meldinger lød på syv bortførte udlændinge, heriblandt en nordmand og flere japanere, men gruppen, der har forbindelse til al-Qaeda, hævder at have taget 41 mennesker som gidsler, skriver Reuters.

Lokale kilder oplyser ifølge nyhedsbureauet, at mindst ni udlændinge er bortført og at to mennesker er dræbt, heriblandt en franskmand. Blandt gidslerne skal desuden være både britiske, irske og amerikanske statsborgere, og norske VG citerer nyhedsbureauet AP for, at der er forhandlinger i gang om løsladelse.

Det er det britiske olieselskab BP, der sammen med japanske JGC Corp og norske Statoil opererer på gasanlægget.

Den militante gruppe oplyser, at angrebet mod gasanlægget har fundet sted, fordi Algeriet har tilladt fransk militær at bevæge sig ind i landets luftrum i forbindelse med militæroperationen i Mali. De militante har ifølge en algerisk avis truet med at sprænge hele gasanlægget i luften, hvis algeriske styrker angriber dem.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.