Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Stædige rygter om æsler i hestekødsskandale

Hvad der begyndte som en hestekødsskandale i først England og siden hen Frankrig og Sverige kan vise sig i virkeligheden at være en æsel-fadæse.

Kødet her skulle - så vidt vides - være oksekød. Kristoffer Juel Poulsen/Scanpix
Kødet her skulle - så vidt vides - være oksekød. Kristoffer Juel Poulsen/Scanpix

RUMÆNIEN: Kødsvindel for millioner af kroner er i de seneste dage blevet afsløret i adskillige europæiske lande. Flere producenter af færdigretter har angiveligt anvendt hestekød i stedet for oksekød i deres retter, og kødet er indtil videre blevet fundet i engelske, svenske og franske kølediske.

Nu lader det til, at også æselkød kan være taget i anvendelse i produktionen af fødevarer, skriver avisen The Independent.

Et seks år gammel forbud mod at bruge heste til transport på vejene i Rumænien, hvor kødet angiveligt stammer fra, menes at være årsagen til, at heste er blevet bragt til slagterier i tusindtal. Nu spekuleres der i, om æsler også kan være brugt i kødet, fordi æslet lig hesten har været brugt som trækdyr i Rumænien.

Rygterne om æselkød er særligt vedholdende i den franske fødevaresektor, skriver The Independent.

Organiserede kriminelle bander, der opererer internationalt, mistænkes for at spille en afgørende rolle i hestekødsskandalen, der har fået britiske og andre europæiske supermarkeder til at fjerne en række varer fra hylderne.

Kødet skulle stamme fra Rumænien og være kommet videre ud i Europa med hjælp fra den polske og italienske mafia.

Det forlyder, at personer i slagteribranchen er blevet truet til at sælge kødet som oksekød, selv om det i virkeligheden drejer sig om billigere alternativer som æsel- eller hestekød.

Hvilket kød der præcist er blevet brugt, vil formentligt snart blive klarlagt. Miljø og fødevareminister i Storbritannien, Owen Patterson, mødtes lørdag med branchefolk for at udbygge mulighederne for at DNA-teste kødet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.