Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sportslæge i USA får op til 125 års fængsel for overgreb

Mandag afsagde domstol i Michigan en tredje og sidste langvarig fængselsdom mod skandaleramt OL-læge.

Larry Nassar, der er tidligere sportslæge for amerikanske elitegymnaster, under et retsmøde i sidste uge i Charlotte, Michigan. Mandag fik han endnu en fængselsstraf, denne gang mellem 40 og 125 års fængsel. Reuters/Rebecca Cook/arkiv
Larry Nassar, der er tidligere sportslæge for amerikanske elitegymnaster, under et retsmøde i sidste uge i Charlotte, Michigan. Mandag fik han endnu en fængselsstraf, denne gang mellem 40 og 125 års fængsel. Reuters/Rebecca Cook/arkiv

Den tidligere sportslæge Larry Nassar er idømt mellem 40 og 125 års fængsel for at have misbrugt unge kvindelige gymnaster seksuelt.

Misbruget er sket i et center for elitegymnaster i Michigan, USA.

Den skandaleramte sportslæge har tilstået, at han begik overgreb mod piger og unge kvinder, da han arbejdede for Michigan State University og det amerikanske gymnastikforbund, der træner OL-gymnaster.

Hans opførsel "fratog disse piger og kvinder en af de allervigtigste menneskelige kvaliteter: tillid", sagde dommer Janice Cunningham under domsafsigelsen mandag.

Det er den tredje og sidste dom i en større retssag mod den tidligere læge.

Den lange fængselsstraf kommer i praksis ikke til at gøre den store forskel for 54-årige Nassar, som i forvejen er sikker på at skulle tilbringe resten af sit liv i fængsel.

For to uger siden blev han idømt mellem 40 og 175 års fængsel ved retten i Michigan for sine overgreb.

Inden da har han fået 60 års fængsel for overtrædelse af loven om børneporno.

I en kort udtalelse inden domsafsigelsen mandag forsøgte Larry Nassar at undskylde over for sine ofre.

»Det er umuligt at viderebringe bredden og dybden af, hvor ked af det jeg er, til hver eneste,« sagde han.

Nassar var de amerikanske gymnasters læge gennem fire olympiske lege.

Over 260 piger og kvinder er stået frem og har anklaget ham for at have krænket dem seksuelt. Overgrebene er angiveligt sket under dække af, at det skulle være lægelig behandling.

Nogle af kvinderne siger, at misbruget skete for årtier siden.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.