Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Splittede republikanere udskyder afstemning om Obamacare

Udsættelse af afstemning er et tilbageslag for præsident Donald Trump, som i årevis har kæmpet mod Obamacare.

- Forslaget til ny sundhedsreform vil tidligst komme til afstemning efter 4. juli, oplyser Senatets flertalsleder, Mitch McConnell, tirsdag. Udsættelsen af afstemningen er et tilbageslag for præsident Donald Trump, som har brugt de seneste syv år på at få afsluttet Obamacare. Reuters/Aaron P. Bernstein/arkiv
- Forslaget til ny sundhedsreform vil tidligst komme til afstemning efter 4. juli, oplyser Senatets flertalsleder, Mitch McConnell, tirsdag. Udsættelsen af afstemningen er et tilbageslag for præsident Donald Trump, som har brugt de seneste syv år på at få afsluttet Obamacare. Reuters/Aaron P. Bernstein/arkiv

Washington. Republikanerne i Senatet udsætter en afstemning om et forslag til en ny sundhedsreform, fordi der er for stor modstand mod den i egne rækker.

- Forslaget til ny sundhedsreform vil tidligst komme til afstemning efter 4. juli, oplyser Senatets flertalsleder, Mitch McConnell, tirsdag.

McConnell, som har ledet den hemmelige proces for at få ændret sundhedsreformen, siger, at senatorerne vil blive ved med at forhandle i et forsøg på at nå til enighed, efter at lovpakken har skabt en kløft i det konservative parti.

- På grund af situationen vil vi ikke beskæftige os med denne lovpakke i denne uge. Men vi arbejder stadig på at få mindst 50 personer til at støtte den ved en afstemning, siger McConnell.

- Det er en fortløbende diskussion, og en del ønsker mere tid, tilføjer han i en kommentar om de republikanske senatorer.

Republikanerne har 52 af de 100 pladser i Senatet og tåler derfor ikke flere end to udbrydere, hvis de skal sikre et nødvendigt flertal for deres forslag til en sundhedsreform.

I et håb om at tvinge udbryderne til at ændre mening var alle 52 republikanske senatorer tirsdag aften inviteret til Det Hvide Hus.

Udsættelsen af afstemningen er et tilbageslag for præsident Donald Trump, som har brugt de seneste syv år på at få afsluttet Obamacare.

Striden har også blotlagt ideologiske forskelle hos Republikanerne, som ønsker en bedre reform uden at millioner af amerikanere mister deres forsikringsdækning.

Et forslag, som blev vedtaget i Repræsentanternes Hus i maj, vil ifølge Kongressens budgetkontor føre til, at 23 millioner flere amerikanere vil stå uden sygesikring i 2026 i forhold til Obamacare.

Senatets justerede forslag indebærer kun en marginal forbedring af dette, hvilket har fået flere af partiets senatorer til at vende sig mod det.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.