Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spansk dommer annullerede udvisning af terrormistænkt imam

Abdelbaki Es Satty fik i 2015 medhold i en appelsag, da han ikke var en reel trussel mod spansk sikkerhed.

Arkivfoto. EPA/Robin Townsend
Arkivfoto. EPA/Robin Townsend

En spansk dommer annullerede i 2015 en udvisningsdom mod den marokkanske imam, der menes at have radikaliseret en gruppe unge, som stod bag sidste uges angreb i Catalonien.

Årsagen var, at imamen ikke blev betragtet som farlig.

I en erklæring fra tilsynsmyndigheden for de spanske domstole fremgår det, at imamen, Abdelbaki Es Satty, i 2015 fik medhold i en appelsag.

Imamen havde forinden siddet i fængsel i fire år for narkosmugling og var blevet udvist af Spanien.

Men den spanske dommer annullerede dommen, da imamen havde »forsøgt at integrere sig i det spanske samfund«.

Dommeren understregede ved samme lejlighed, at imamen kun var dømt for et enkelt kriminelt forhold. Desuden lagde dommeren vægt på, at imamen havde et arbejde i Spanien.

Dommeren sagde, at imamen »ikke udgjorde nogen reel og væsentlig trussel mod den offentlige orden og sikkerhed«.

Abdelbaki Es Satty blev dræbt under en eksplosion i et hus, hvor jihadister ifølge spansk politi var i færd med at lave bomber til et forestående angreb.

Eksplosionen tvang den ekstremistiske celle til at ændre planer og i stedet bruge køretøjer som våben.

Det skete torsdag, da cellens medlemmer kørte fodgængere ned i det centrale Barcelona og kystbyen Cambrils. Her blev 15 dræbt og flere end 100 mennesker blevet såret.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.