Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spanien vil tage imod strandet migrantskib

Den spanske premierminister: Migrantskib skal have lov til at lægge til i Valencia, meddeler hans kontor.

Redningsskibet »L'Aquarius«, der ikke kan få lov til at anløbe havne i hverken Italien eller Malta, er overfyldt med migranter og har kun mad og drikke til 48 timer.
Redningsskibet »L'Aquarius«, der ikke kan få lov til at anløbe havne i hverken Italien eller Malta, er overfyldt med migranter og har kun mad og drikke til 48 timer.

Spanien tilbyder ifølge Reuters at tage imod et strandet skib ved Italien med 629 migranter om bord, efter at Italien og Malta har afvist at modtage det.

Den spanske premierminister, Pedro Sanchez, som blev indsat på sin post for kun en uge siden, har givet ordre til, at skibet skal have lov til at lægge til i Valencia, meddeler hans kontor.

En talsmand for nødhjælpsgruppen Læger uden Grænser siger, at der ikke vil være mad om bord på skibet, inden dagen er ovre.

Skibet MV "Aquarius" samlede migranterne op fra gummiflåder ud for Libyens kyst i weekenden. Blandt migranterne er 123 uledsagede børn, 11 andre børn og syv gravide kvinder.

I weekenden sagde den italienske indenrigsminister, Matteo Salvini, at skibet ikke skulle sejle mod en italiensk havn.

»Fra i dag vil Italien også begynde at sige NEJ til menneskesmugling, NEJ til den forretning, ulovlig indvandring er,« meddelte han via Twitter.

De 629 migranter blev reddet op fra havet under seks separate operationer i Middelhavet i lørdags. De blev så alle bragt til "Aquarius".

/ritzau/Reuters

...opdateres.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.