Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Spanien afviser ETAs betingelser

Den spanske regering afviser at forhandle med den baskiske selvstændighedsbevægelse ETA om dens opløsning og kræver, at opløsningen sker uden betingelser.

SPANIEN: Spaniens militante baskiske selvstændighedsbevægelse ETA, der i årtier har kæmpet for et selvstændigt Baskerland, oplyste i weekenden, at den er klar til at drøfte sin opløsning og til at forhandle med Frankrig og Spanien, hvis visse betingelser bliver opfyldt. Men det afviser den spanske regering nu. Regeringen kræver, at opløsningen sker uden betingelser. Det skriver aljazeera.com.

ETA har blandt andet krævet, at omkring 700 baskiske fanger, der sidder fængslet forskellige steder i Spanien, bliver flyttet til fængsler i Baskerlandet, så de kan være tættere på deres familier. Men regeringen afviser nu gruppens krav.

-Vi forventer og kræver en ubetinget opløsning, siger indenrigsminister Jorge Fernandez Diaz ifølge aljazeera.com.

- De ved, at vi ikke vil forhandle med en terrororganisation.

Indtil weekendens udmelding har ETA nægtet at annoncere sin opløsning, som Spanien og Frankrig ellers har krævet. Men svækket af en række anholdelser i netop Frankrig og Spanien i de seneste år, sagde ETA lørdag, at den er parat til at »lytte til og analysere« forslag fra Madrid og Paris.

ETA er af både USA og EU placeret på en liste over terrororganisationer, og gruppen har fået skylden for drabene på 829 mennesker. Dens sidste angreb på spansk jord var i august 2009.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.