Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sort boks fra styrtet EgyptAir-fly er lokaliseret

Franske efterforskere bekræfter, at en af de sorte bokse fra EgyptAir-flyet, der styrtede ned i Middelhavet 19. maj, er lokaliseret, skriver nyhedsbureauet AFP.

Arkivfoto.
Arkivfoto.

Kairo: Franske efterforskere bekræfter, at en af de sorte bokse fra EgyptAir-flyet, der styrtede ned i Middelhavet 19. maj, er lokaliseret.

Tidligere onsdag blev det rapporteret, at et fransk flådeskib sandsynligvis havde opsnappet signaler fra en af de sorte bokse fra flyet, som styrtede ned i Middelhavet 19. maj på vej fra Paris til Kairo.

Alle 66 personer om bord på passagerflyet blev dræbt.

- Signalet fra en af de sorte bokse er blevet opfanget af flådefartøjet Laplace, siger Remi Jouty fra det franske efterforsknings- og analysebureau (BEA) ifølge nyhedsbureauet AFP.

Ifølge det egyptiske ministerium for civil luftfart er et andet skib nu på vej til området med robotter. Robotterne kan dykke ned på havbunden og hente de sorte bokse op.

Skibet ventes at ankomme til stedet inden for en uge.

Der er op til tre kilometer dybt i det område af Middelhavet mellem den græske ø Kreta og Egyptens nordlige kyst, hvor eftersøgningen finder sted.

- En omfattende eftersøgning er i gang for at finde de to sorte bokse og bringe dem op til overfladen, oplyste ministeriet tidligere onsdag.

Flyets sorte bokse ventes at kunne gøre efterforskerne klogere på årsagen til styrtet. Hidtil er der fundet vragdele og ligrester derfra.

Efterforskere har sagt, at det endnu er for tidligt at konkludere, hvad der forårsagede ulykken og har ikke udelukket et terrorangreb.

Der er altid to sorte bokse, som i virkeligheden er orange for at gøre dem lettere at finde, i et fly.

Den ene registrerer hastighed, højde, kurs og andre faktuelle oplysninger om flyveturen, mens den anden blandt andet optager al kommunikation i cockpittet.

De sorte bokse fra EgyptAir-flyet har ifølge de egyptiske myndigheder batteri nok til at kunne udsende signaler i fire eller fem uger.

Det er endnu uvist, hvilken af de to sorte bokse der er opfanget signaler fra.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.