Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Soldater kaprer skib i Somalia

Et nordkoreansk fragtskib er på vej mod ukendt destination, efter at somaliske soldater, der var sat til at bevogte det, stak af med skibet tirsdag nat.

Bosaso, Puntland, Somalia. Det lokale politi viser deres politibåd frem. Nu er de stukket af med en båd, de skulle passe på.
Bosaso, Puntland, Somalia. Det lokale politi viser deres politibåd frem. Nu er de stukket af med en båd, de skulle passe på.

SOMALIA: Havnebyen Bosasso i det nordsomaliske område Puntland er sikkerhedsmæssigt et giftigt sted. Det kan besøgende mediefolk og andre udlændinge bevidne, og samme erkendelse må besætningen et nordkoreansk fragtskib i dag være kommet til.

Som udenlandsk gæst er man konstant omgivet af tungt bevæbnede, khat-tyggende soldater, der skal forhindre bortførsel og videresalg til pirater eller islamister, og skibet MV Daesan var på samme måde pakket ind, da det lå til kajs i Bosasso forleden. Her skyldtes »indpakningen« dog også, at skibet officielt var beslaglagt af myndighederne, der beskylder besætningen for at have dumpet dets last af cement ud for Puntlands kyst.

Det nordkoreanske skib har med sin besætning på 33 mand ligget tilbageholdt og bevogtet i Bosasso af et dusin soldater siden sidste måned, men tirsdag nat var det slut.

Ifølge regerings- og såkaldte flådemyndigheder i Bosasso forvandlede de soldater, der fungerede som sikkerhedsvagter, sig til pirater, da de kaprede skibet og stak til søs mod en ukendt destination.

- Regeringen forbedreder i øjeblikket soldater på at befri skibet, siger en kilde til Reuters.

Det er ikke første gang, at styrker fra Puntland skifter soldaterlivet ud med pirateri. I 2005 kaprede soldater der fungerede som vagter et fiskefartøj fra Thailand. Det blev senere befriet af amerikanske sikkerhedstyrker i rum sø.

Myndighederne i Puntland, som er et selvstændigt område i Somalia, gør meget for fremhæve deres officielt store indsats mod pirateriet, der i mangel af tilstrækkeligt mange kystbevogtningsfartøjer dog mest foregår på land, hvor angrebsbåde og motorer beslaglægges og opmagasineres. De mistænkte pirater havner i overfyldte fængsler både før og efter domfældelse.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.