Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Soldater fra Tchad gør klar til at inddæmme Boko Haram

Cameroun får nu hjælp fra nabolandet Tchad med at modstå terrororganisationen Boko Harams forsøg på at sprede sig fra Nigeria hen over grænsen til Cameroun.

Soldater fra Tchad er ankommet i det nordlige Cameroun, hvor de vil blive sat ind langs den nigerianske grænse for at forhindre den islamistiske terrororganisation Boko Haram i at sprede sig fra Nigeria. Det skriver Reuters.

Flere afrikanske lande er bekymrede over den ekstremt voldelige gruppe, der den seneste tid har hærget voldsomt i Nigeria, hvor de alene ved de seneste angreb har dræbt over 100 personer.

Boko Haram, der ønsker at lave en islamisk stat i det nordlige Nigeria, har intensiveret sine angreb i forbindelse med Nigerias kommende præsidentvalg 14. februar. Derudover har gruppen spredt sig ind over grænsen til nabolandet Cameroun, der har svaret igen ved at sende tusindvis af ekstra tropper til grænsen. Det er de tropper, der nu kan se frem til at få hjælp fra tchadiske soldater.

En konvoj fra Tchad ankom til Maroua i Camerouns nordligste region sent lørdag.

»I de kommende dage vil de blive sat ind i krigszonen på grænsen til Nigeria, så de kan hjælpe vores forsvarsstyrker med at knuse og forhindre Boko Haram i at trænge ind på vores territorium,« siger oberst Didier Badjeck til Reuters. Tchad har ry for at have en af regionens bedste militære styrker, som tidligere har hjulpet Frankrig i aktionen mod en gren af al-Qaeda i Mali i 2013.

Til trods for, at Boko Haram i større og større grad truer med at blive en grænseoverskridende organisation, er det ikke lykkedes Nigeria og nabolandene Tchad, Niger og Cameroun at skabe en fælles front mod den.

Camerouns præsident Paul Biya har for nylig anmodet om hjælp fra det internationale samfund.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.