Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Soldat dræbt få timer efter våbenhviles indtræden i Ukraine

Meldinger om sammenstød kaster en skygge over ukrainsk våbenhvile, som trådte i kraft ved midnatstid mandag.

Donetsk. En soldat har mistet livet i det østlige Ukraine, hvor der siden midnat har været våbenhvile.

Den ukrainske hærs talsmand, Lenoid Matjukhin, beskylder separatisterne i Østukraine for at overtræde aftalen og skyde løs mod tropperne "fra alle fronter".

Den selvudråbte prorussiske Folkets Republik fastslår, at våbenhvilen har været overholdt med "stort set ingen angreb".

Meldingerne om sammenstød kaster en skygge over den nye aftale, som blev indgået på et topmøde mellem udenrigsministrene fra Ukraine, Rusland, Tyskland og Frankrig i den tyske storby München lørdag.

Aftalen kom på plads i kølvandet på opblussede kampe mellem de ukrainske styrker og de russiskstøttede separatister, der har forværret forholdet mellem Rusland og Vesten.

Våbenhvilen betyder, at de tunge våben skal trækkes væk fra regionen og opbevares under OSCE-kontrol.

OSCE, som er Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, har til opgave at indberette overtrædelser af våbenhvilen og arrangere fredsforhandlinger.

Under mandagens EU-besøg i Bruxelles fastslår USA's vicepræsident, Mike Pence, at amerikanerne "vil fortsætte med at stille Rusland til ansvar".

- Vi kræver, at Rusland overholder Minsk-aftalerne ved at begynde at nedtrappe volden i det østlige Ukraine. Vi opfordrer begge parter - Rusland og Ukraine - til at overholde den våbenhvile, der efter planen skulle træde i kraft i dag.

- Vi håber og beder til, at våbenhvilen finder fæste, siger han.

- Samtidig med at vi står fast på at stille Rusland til ansvar, vil vi også under præsident Donald Trumps instruks søge nye former for fælles samarbejde med Rusland, tilføjer Mike Pence.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.