Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søvndal fordømmer angreb mod Israel

Israel har ret til at forsvare sig selv, fastslår Villy Søvndal efter flere dages uroligheder ved Gazastriben, hvor en højtstående Hamas-leder onsdag blev dræbt.

ISRAEL: Den israelske regering er i sin gode ret til at sætte ind over for Hamas i Gazastriben, hvor der i den seneste uges tid har været voldsomme uroligheder med flere israelske og palæstinensiske dødsfald til følge.

Det siger udenrigsminister Villy Søvndal (SF), efter at konflikten ved Gaza onsdag nåede et foreløbigt højdepunkt, da chefen for den palæstinensiske Hamas-regerings væbnede fløj, Ahmed al-Jaabari, blev dræbt i et israelsk luftangreb.

- Vi anerkender Israels ret til at forsvare sig selv. Samtidig vil en yderligere eskalering af situationen kunne få vidtrækkende konsekvenser, som hverken den israelske eller palæstinensiske befolkning vil være tjent med. Det er et dybt bekymrende perspektiv, siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse.

Han understreger, at den danske regering fordømmer de palæstinensiske »terrorangreb« mod Israel.

- Vi har den seneste tid været vidne til en optrapning af raketangreb mod Israel fra militante grupper baseret i det Hamas-kontrollerede Gaza. Det er en udvikling, som understreger den for Israel helt uacceptable sikkerhedssituation. Regeringen fordømmer disse terrorangreb mod tilfældige civile mål, siger Villy Søvndal.

FNs generalsekretær, Ban Ki-moon, har opfordret både israelere og palæstinensere til at undgå, at spændingerne eskalerer yderligere, og i Den Arabiske Liga har udviklingen omkring Gaza gjort, at man har indkaldt til et ekstraordinært møde lørdag.

Samtidig har Israels naboland Egypten valgt at hjemkalde sin ambassadør fra Tel Aviv på grund af de israelske luftangreb mod Gazastriben.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.