Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Søvndal er skuffet over Bahrain

Udenrigsminister Villy Søvndal er skuffet over stadfæstelse af livstidsdom over dansk statsborger.

BAHRAIN: Den danske udenrigsminister, Villy Søvndal, (SF), finder mandagens dom i Bahrain over den danske statsborger Abdulhadi al-Khawaja og andre menneskerettighedsaktivister »meget skuffende«.

Villy Søvndal siger i en udtalelse, at:

- Det er vigtigt at holde fast i, at der er tale om en dansk statsborger, der er dømt for at ytre sig i forbindelse med sin kamp for menneskerettigheder, og som har været udsat for tortur.

Udenrigsministeren siger desuden, at den danske statsborgers arbejde for demokrati og respekt for menneskerettighederne er bredt anerkendt:

- Sammen med den kreds af lande og internationale organisationer, som støtter op om den danske linje, heriblandt EU og FN, vil vi drøfte de videre muligheder, der kan lede frem til en løsladelse af al-Khawaja og de øvrige menneskerettigheds- og demokratiforkæmpere i Bahrain. Her vil vi fortsat holde Bahrain fast på, at landet skal respektere de grundlæggende menneskerettigheder, herunder forsamlings- og ytringsfrihed, lyder det fra Villy Søvndal.

Den danske udenrigsminister tilkendegiver også, at Udenrigsministeriet vil opretholde kontakten til al-Khawaja og hans familie, det gælder også den danske ambassade i Riyadh i Saudi-Arabien.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.