Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Socialdemokrater i Sachsen-Anhalt afviser regering med Merkel

Fredag blev Angela Merkel og SPD-leder Martin Schulz enige om at indlede formelle koalitionsforhandlinger.

German Chancellor Angela Merkel attends a joint statement after the exploratory talks between Merkel's conservative bloc and the Social Democrats on forming a new German government in Berlin, Germany, Friday, Jan. 12, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber)
German Chancellor Angela Merkel attends a joint statement after the exploratory talks between Merkel's conservative bloc and the Social Democrats on forming a new German government in Berlin, Germany, Friday, Jan. 12, 2018. (AP Photo/Markus Schreiber)

Wernigerode. At gå i regering med Angela Merkel? Nej tak.

Det siger et lille flertal af medlemmerne af det tyske socialdemokrati, SPD, i den østlige delstat Sachsen-Anhalt til muligheden for at danne regering med forbundskansleren og hendes konservative union, CDU/CSU.

Lørdagens afstemning kommer, én dag efter at Merkel og SPD-leder Martin Schulz blev enige om at indlede formelle koalitionsforhandlinger.

Men før den "store koalition", som regeringssamarbejdet kaldes, er endeligt i hus, skal SPD's medlemmer godkende aftalen.

Det skal ske 21. januar på en partikongres i Bonn. Først herefter kan parterne formelt tage hul på forhandlingerne.

SPD har traditionelt ikke klaret sig godt i Sachsen-Anhalt. Og når partikongressen afholdes, vil partiets afdeling i delstaten bidrage med bare syv ud af i alt 600 delegerede. De kan stemme, som de har lyst til.

Allerede fredag eftermiddag godkendte et stort flertal i SPD's hovedbestyrelse skitsen til et kommende regeringssamarbejde.

SPD har allerede dannet regering med Merkels CDU og søsterpartiet CSU to gange.

Men oven på et katastrofalt valgresultat sidste efterår understregede Martin Schulz, at det samarbejde ikke ville fortsætte.

Et kuldsejlet forsøg på at danne en Jamaica-koalition med Miljøpartiet De Grønne og liberale FDP betød dog, at socialdemokraterne til sidst lod sig overtale til at forsøge at nå til enighed.

Den skitse, som parterne fredag nåede til enighed om efter maratonforhandlinger, indebærer blandt andet en grænse for antallet af flygtninge, som kan komme til Tyskland hvert år.

Samtidig er der et loft over, hvor mange asylansøgere der kan få familier til landet.

/ritzau/dpa

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.