Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snestorm tvinger New York i undtagelsestilstand

En voldsom snestorm er på vej mod den amerikanske østkyst. Stormen kommer til at lamme flere af de største byer på østkysten, og New York erklærer undtagelsestilstand.

New York forbereder sig å¨at blive  ramt at en snestorm - imens benytter nogle børn lejligheden til at kælke i Central Park. 
New York forbereder sig å¨at blive  ramt at en snestorm - imens benytter nogle børn lejligheden til at kælke i Central Park. 

»Gå hjem og bliv inden døre«.

Så klart er budskabet fra myndighederne til beboerne flere steder på den amerikanske nordøstkyst, der mandag eftermiddag lokal tid er ved at forberede sig på den måske værste snestorm nogensinde.

Staterne New York og New Jersey er ifølge NBC News blevet erklæret i undtagelsestilstand, og man forventer op mod en meter sne i området omkring millionbyen New York. Derudover vil der være stor risiko for oversvømmelser nær kystområderne, ligesom kraftige vindstød vil gøre al trafik yderst risikabel.

Derfor har New Yorks borgmester, Bill di Blasio, også beordret alle veje i storbyen lukket for trafik efter klokken 23 lokal tid, hvorefter kun redningskøretøjer må færdes på de ellers normalt propfyldte veje.

»Det her vil sandsynligvis være en af de værste snestorme i New Yorks historie,« siger Bill di Blasio ifølge NBC.

Nabostaten Massachusetts har indført et fuldstændigt rejseforbud gældende fra midnat lokal tid.

Mindst 5.000 flyafgange er ifølge flere amerikanske medier også blevet aflyst mandag og tirsdag, og endnu flere ventes at komme på den liste, når stormen for alvor tager fat først på aftenen lokal tid.

I byerne langs hele den nordlige østkyst er myndighederne klar med snerydningskøretøjer, mens folk på forhånd har hamstret mad, skovle og grus.

Desuden vil skolerne formentligt være lukket tirsdag, skriver New York Times.

Det ventes, at den voldsomme snestorm vil tage af i løbet af tirsdagen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.