Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Snestorm rammer 60 millioner mennesker i det nordøstlige USA

Seks amerikanske delstater har indført undtagelsestilstand, flyafgange er aflyst og offentlige transportsystemer er lukket ned på grund af snestorm i det nordøstlige USA.

En voldsom snestorm ramte mandag den nordøstlige del af USA og skabte ravage for mere end 60 millioner mennesker, skriver Reuters.

Stormen har tvunget storbyen New York til at lukke ned i en grad, der ikke er set siden superstormen Sandy hærgede regionen i 2012.

Den potentielt historiske storm kan komme til at ramme 20 procent af den amerikanske befolkning og har indtil videre fået seks delstater til at erklære undtagelsestilstand. Hundredvis af flyafgange er blevet aflyst, skoler er lukket og flere offentlige transportsystemer herunder undergrundsbanen i New York er lukket.

Den nationale vejrtjeneste advarer om, at den »livstruende snestorm« kan medføre snemængder på op til 90 centimeter i regionen. Der er udstedt advarsler mod oversvømmelser i kystregionerne, og i det centrale New York ventes vandstanden at stige til op mod 90 centimeter over det normale.

New York, Connecticut og Massachusetts har forbudt private bilkørsel, og flere store broer og tunneler er blevet lukket.

Indbyggerne i New York trues med bøder på 300 dollar, hvis de trodser kørselsforbuddet.

»Hvis du er i din bil, og du er på en hvilken som helst vej, så begår du teknisk set en kriminel handling,« siger New Yorks guvernør Andrew Cuomo.

»Det kan være et spørgsmål om liv og død, så forsigtighed er påkrævet,« tilføjer han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.