Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Blog fra Davos

Sneen er kommet til Davos. Kommer kvinderne også?

Også i år er kvinderne underrepræsenteret i Davos, men de er til gengæld kommet på dagsordenen.

Ida Auken er i Davos til World Economic Forum. Privatfoto
Ida Auken er i Davos til World Economic Forum. Privatfoto

Alpebyen Davos er dækket af sne. Flere steder går snedriverne over hovedet på mennesker. Det er 19 år siden, man har oplevet så meget sne her. Det er næsten umuligt at komme frem. Bilerne sidder fast på vej op af bjerget og togene har været aflyst.

Alligevel har tusindvis af mennesker begivet sig på vej hertil fra hele verden. De kommer for at deltage i World Economic Forums årlige topmøde. Her kommer flere end 60 statsledere, lederne af verdens største virksomheder og mange flere. Her kan man på kort tid møde mange af de mennesker, der har indflydelse nok til at træffe store beslutninger.

Interesserne går i alle retninger. På fredag holder Donald Trump sikkert en tale om, at der ikke findes klimaforandringer. Og at sneen i Davos er det bedste bevis på, at global opvarmning er opspind. Heldigvis er vi flere og flere her, der arbejder for det modsatte. At få klimaforandingerne øverst på dagsordenen. Og her har vi nogle af verdens største investorer, virksomheder og banker på vores side. Trump kommer til at tabe denne her, også i Davos.

Lige så meget sne som her er i byen, lige så få kvinder er der. Kun omkring hver femte delegeret er kvinde. World Economic Forum kan naturligvis ikke bestemme, hvem virksomhederne sender afsted til Davos, eller hvem der er statsleder i et land. Men de kan gøre noget andet for at sikre sig, at der kommer flere kvinder til topmødet, og at kvinderne får mere indflydelse.

Det har Forummets leder, Klaus Schwab, valgt at gøre I år. Han har udpeget syv kvinder til at lede hele mødet. Her finder man stærke ledere som Norges statsminister, Erna Solberg, og IMFs direktør, Christine Lagarde. Det er et vigtigt signal i #MeToo året.

Forummet har også udgivet en rapport om ligestilling, »Gender Inequality Report«. Her kan man læse, at ligestillingen går så langsomt, at det med dette tempo vil tage over 200 år at få ligeløn.

Mange taler om de syv kvinder i front. I går holdt Canadas premierminister, Justin Trudeau, en stærk tale om, hvor vigtige kvinder er for økonomien både i et land og i virksomhederne.

Kvinderne er måske endnu ikke kommet til Davos i stort antal, men de er kommet på dagsordenen her, og det er godt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.