Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Smitsom variant af H5N8-fugleinfluenza fundet i Spanien

Farligt tilfælde af fugleinfluenza er konstateret på en andefarm nær Girona i Catalonien.

Fugleinfluenzaen har spredt sig til flere lande.
Fugleinfluenzaen har spredt sig til flere lande.

Spanien har konstateret et tilfælde af en stærkt smitsom variant af H5N8-fugleinfluenza på et landbrug i den nordøstlige del af Catalonien. 17.000 ænder vil nu blive tilintetgjort.

Den regionale regering bekræfter torsdag tallene, som først blev offentliggjort af de veterinære myndigheder på laboratorer i Madrid.

Det farlige tilfælde af sygdommen er fundet på en andefarm nær Girona.

Tirsdag blev der fundet en anden variant af sygdommen i en død stork i et nærliggende område.

I alt ni farme i Catalonien er for øjeblikket ved at blive undersøgt som en sikkerhedsforanstaltning.

H5N8 er dødelig for fjerkræ, men er ikke blevet fundet hos mennesker.

Virusset er blevet udbredt i hele Europa og Mellemøsten siden sidste år, hvilket har medført tilintetgørelse af et stort antal fugle.

I Europa er der blevet sporet fugleinfluenza i vildænder i det nordlige Frankrig i efteråret.

Selv om Frankrig er det EU-land med flest fjerkræ, er landets eksport stadig ved at finde sine ben efter et udbrud af fugleinfluenza tidligere i år i den sydvestlige del af landet.

Det førte til et stop af eksporten af ænder og gæs fra regionen. Foie gras-producenter, som står over for deres højsæson, har udtrykt bekymring over de mange europæiske fund af fugle med H5N8.

Verdensorganisationen for dyrehelbred, OIE, har tidligere i november advaret om, at der forventes flere udbrud af H5N8 i Europa.

Siden november sidste år har omkring 40 lande meldt om nye udbrud af fugleinfluenza, siger Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.