Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sloveniens parlament stemmer for at lukke ydre grænser

Flygtningestrømmen via Balkan-ruten har fået Slovenien til at stramme kontrol ved grænserne.

Et flertal i Sloveniens parlament har torsdag stemt for, at landets ydre grænser skal sikres yderligere. Det skriver flere internationale medier.

Med stemmerne 47 for og 18 imod vedtog flertallet i parlamentet, at landet skal sikres bedre mod den massive flygtningestrøm, der er gået gennem landet på den såkaldte "Balkan-rute".

Med den nye lovgivning får politiet bemyndigelse til at lukke landets grænser for illegale indvandrere, hvis det kan begrundes, at det er for at sikre landets sikkerhed.

- Hvis EU ikke er i stand til at finde en holdbar og effektiv løsning på flygtningeproblemet, så har Slovenien sin egen ret og forpligtelse til at finde de løsninger, der kan sikre landets egen interesse, sagde Sloveniens indenrigsminister, Vesna Gyorkos Znidar, inden afstemningen.

Amnesty International sagde tidligere torsdag ifølge nyhedsbureauet AFP, at det er et klart tilbageskridt for menneskerettighederne i landet.

- Ved at lukke landets grænser for mennesker i nød og vende ryggen til deres internationale forpligtelser bevæger Slovenien sig nu ned ad den samme vej som nabolandene Ungarn og Østrig, siger Amnestys talskvinde Jelena Sesar.

Slovenien har 670 kilometer grænse op til Schengen-området, hvor der i dag ikke er paskontrol.

Landet mærkede tydeligt flygtningestrømmen, da Ungarn besluttede at lukke sine grænser.

I løbet af seks måneder i perioden mellem efteråret 2015 og de første måneder af 2016 vurderer myndigheder i landet, at 500.000 flygtninge og migranter har passeret gennem Slovenien.

Slovenien har officielt taget imod 267 flygtninge og migranter. Landet har to millioner indbyggere.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.