Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Slovakisk journalist var i gang med at undersøge omfattende skattesnyd. Nu er han og kæresten blevet myrdet

Den slovakiske journalist Ján Kuciak var i gang med at optrevle skatteunddragelse blandt indflydelsesrige forretningsmænd, da han og kæresten blev skudt i eget hjem.

Den 27-årige journalist Ján Kuciak og hans forlovede, Martina Kušnírová, myrdet med skud.
Den 27-årige journalist Ján Kuciak og hans forlovede, Martina Kušnírová, myrdet med skud.

Deres lig blev fundet i hjemmet, efter at bekymrede slægtninge alarmerede politiet.

De havde sidst hørt fra parret en uge før, og nu undrede de sig over den lidt for larmende tavshed.

Da slovakiske politifolk åbnede døren, fandt de den 27-årige journalist Ján Kuciak og hans forlovede, Martina Kušnírová, myrdet med skud, skriver The Guardian.

Mordet er sket i forlængelse af, at den slovakiske journalist har været i gang med at undersøge påstande om, at der foregår omfattende skattesvig blandt indflydelsesrige forretningsmænd, der har forbindelser til regeringspartiet.

Det slovakiske politi har selv en stærk mistanke om, at mordet er knyttet til Kuciaks journalistiske undersøgelser, fortæller The Guardian.

Reporteren blev skudt i brystet, mens hans kæreste blev skudt i hovedet.

Der var tegn i hjemmet på, at hun havde forsøgt at undslippe morderen.

Den slovakiske regering har stillet en dusør på en million euro i udsigt til dem, der kan komme med information om gerningsmændene, og premierminister Robert Fico har meldt ud, at hvis mordet viser sig at være knyttet til journalistens arbejde, vil man anse det for at være et angreb på pressefriheden og demokratiet i Slovakiet.

Ján Kuciak arbejdede for nyhedsmediet Aktuality.sk, hvor han primært arbejdede på historier om skatteunddragelse. Journalisten havde tidligere modtaget truende opkald fra forretningsmænd, skriver The Guardian.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.