Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Slibrighederne pibler frem i Petraeus-sagen

Petraeus' kone raser over sin mands utroskab med forfatteren Paula Broadwell, der igen raser over husmoren Jill Kelleys flirteri med den nu afgåede amerikanske general og CIA-chef.

De amerikanske medier er nu begyndt at grave de slibrige detaljer frem i dramaet omkring en af USAs mest magtfulde mænd. Og der er nok at tage af. Her er Petraeus elskerinde til højre, der angiveligt var jaloux på Jill Kelley (tv).
De amerikanske medier er nu begyndt at grave de slibrige detaljer frem i dramaet omkring en af USAs mest magtfulde mænd. Og der er nok at tage af. Her er Petraeus elskerinde til højre, der angiveligt var jaloux på Jill Kelley (tv).

Utroskabssagen omkring den nu afgåede amerikanske general og CIA-chef, Petraeus, skaber lige nu utallige overskrifter i de amerikanske medier. Og nu begynder de slibrige detaljer at pible frem omkring hele forløbet i affæren.

Generalens kone gennem 38 år, Holly Petraeus, er naturligvis rasende over mandens sidespring med forfatteren Paula Broadwell, men en tredje kvinde, den 37-årige husmor Jill Kelley, spiller ligeledes en central rolle i det spil, der førte til afsløringen af hele affæren.

Paula Broadwell var nemlig så rasende over Jill Kelleys angivelige flirteri med generalen, at hun begyndte at sendte truende emails til Kelly. Og det var indholdet i disse mails, der startede efterforskningen af generalens privatliv.

New York Times beskriver, hvordan Broadwell i en af sine mails anklager Kelley for at beføle Petraeus under bordet ved et middagsselskab, mens andre mails ifølge New York Post indeholder sætninger som "Jeg ved, hvad du gjorde", "Hold dig væk" og "Hold dig væk fra min mand".

Jill Kelley kender Petraeus og hans kone fra den tid, hvor generalen var bosiddende på en militærbase i Tampa, Florida, og hun arrangerede flere fester for officererne på basen.

Da Jill Kelley modtog de mange mails, anmeldte hun dem til en bekendt i FBI, der nu ifølge Wall Street Journal også er under efterforskning, da han angiveligt tidligere skulle have sendt billeder af sig selv i bar overkrop til Jill Kelley og i øvrigt var begyndt at grave i sagen, selv om han ikke havde en formel rolle i efterforskningen.

- Til sidst blev han bedt om at holde sig langt væk," siger en kilde til avisen.

Tilbage sidder den tidligere general og kan se sin fortid blive rullet ud for hele verden. Og han og hans familie er knust, siger en ven og tidligere medarbejder.

- Petraeus beklager alt, hvad der er sket. Jeg tror ikke, der er nogen, der kan forestille sig, hvordan dette har berørt hans familie, ham selv og i nogen grad nationen, siger Petraeus' tidligere talsmand Steve Boylan.

Den spegede sag trækker nu også tråde til en anden højtstående officer i det amerikanske militær. Den nuværende chef for ISAF-styrkerne i Afghanistan, den amerikanske general John Allen, korresponderede heftigt med kvinden, der anmeldte den fratrådte CIA-direktørs elskerinde for chikanemails.   

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.