Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skyderi i retsbygning i USA koster tre mennesker livet

Et nyt skyderi i USA kostede mandag to kvinder samt gerningsmanden livet.

USA: Politikommissær Paul Shavack fra politiet i staten Delaware bekræfter, at tre mennesker er døde i et skyderi i en retsbygning i byen Wilmington, Delaware, mandag morgen lokal tid. Det drejer sig om den formodede gerningsmand og to kvinder, oplyser AP ifølge Guardian.co.uk. Den ene af de dræbte kvinder var angiveligt den formodede gerningsmands fraseparerede kone.

Yderligere blev to politibetjente såret, men begge er uden for livsfare.

Shavack fortæller, at betjentene udvekslede skud med den formodede gerningsmand i retsbygningens lobby, lige før manden skulle passere metaldetektorerne. Politikommissæren vil dog ikke oplyse, om det var den formodede gerningsmand, der dræbte kvinderne, og han ønsker heller ikke at fortælle, hvordan manden døde. Tidligere på dagen sagde Wilmingtons borgmester, Dennis Williams, dog, at han havde fået at vide, at det var manden, der skød og dræbte sin kone. Det skriver AP ifølge Guardian.co.uk.

Skyderiet er det seneste i en efterhånden lang række af meningsløse skyderier i USA.

Præsident Barack Obama vil have Kongressen til at forbyde automatvåben, men han møder hård modstand fra landets magtfulde interesseorganisation National Rifle Association (NRA), der arbejder for privatpersoners ret til at bære våben til både at kunne yde selvforsvar samt til jagtformål.

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, der selv kommer fra netop Delaware, sagde blot timer efter det fatale skyderi, at der er en hidtil uset iver blandt landets politi- og embedsmænd til at få vedtaget nye love for våbenkontrol, skriver Reuters.

»Vi kan ikke vente. Billederne af små uskyldige børn gennemhullet af skud har sat sig fast i nationens samvittighed. Og nationen kræver, at vi handler ansvarligt, sagde han med henvisning til massakren på en skole i Newtown, Connecticut, 14. december, hvor 20 børn og seks voksne blev skudt og dræbt.

Det forventes at våbenkontrol bliver et af hovedemnerne i præsident Barack Obamas State of the Union-tale tirsdag aften amerikansk tid.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.