Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skuffede folkevalgte mener Zuckerbergs visit er ligegyldigt

Det giver nærmest ingen mening at have Facebook-chefen i høring, hvis det er et lukket møde.

»Så er det nærmest ligegyldigt. Borgerne skal kunne følge med,« siger Christel Schaldemose (S), som kritiserer lukket høring med Mark Zuckerberg i Europa-Parlamentet. Reuters/Stephen Lam/arkiv
»Så er det nærmest ligegyldigt. Borgerne skal kunne følge med,« siger Christel Schaldemose (S), som kritiserer lukket høring med Mark Zuckerberg i Europa-Parlamentet. Reuters/Stephen Lam/arkiv

Bruxelles. Når Facebooks topchef, Mark Zuckerberg, i næste uge gæster Europa-Parlamentet, bliver det en lukket seance. Det skuffer flere parlamentarikere fælt.

»Så er det nærmest ligegyldigt. Borgerne skal kunne følge med,« siger Christel Schaldemose (S), som i parlamentet blandt andet er optaget af forbrugerbeskyttelse.

Formanden for Europa-Parlamentet, Antonio Tajani, har lagt op til, at den amerikanske topboss skal mødes med formændene for de politiske grupper og to udvalgsmedlemmer.

Det er en gruppe mennesker, som ifølge Schaldemose ikke har den nødvendige ekspertviden til at stille Zuckerberg skarpe spørgsmål.

Belgieren Guy Verhofstadt, der som formand for den liberale Alde-gruppe er inviteret til mødet, vil ikke deltage.

»Jeg deltager ikke i mødet med hr. Zuckerberg, hvis det er bag lukkede døre. Det skal være offentligt,« skriver Verhofstandt på Twitter. Han spørger, hvorfor det ikke kan sendes live på Facebook.

Også Morten Helveg Petersen (R), som er stedfortræder i udvalget for borgerrettigheder, retlige og indre anliggender, hvorfra ordføreren deltager, er skuffet.

»Jeg er ked af, at det er en lukket høring. Jeg havde helst set, at det foregik i fuld offentlighed«, siger han.

Han mener, at sager som den aktuelle om Facebooks beskyttelse af persondata, som vedrører så utroligt mange mennesker, netop er en sag for Europa-Parlamentet.

»Det er den eneste måde, vi kan tage kampen op i forhold til disse globale giganter som Facebook«, siger Helveg Petersen.

Han tvivler stærkt på, at Folketinget ville få succes med at invitere "Zuckerberg til udvalgsmøde" i København.

Jeppe Kofod, som er gruppeformand for de danske socialdemokrater i parlamentet, har argumenteret for, at Europa-Parlamentet skal have samme kompetence som Kongressen i USA til at indkalde folk til høring under vidneansvar.

»Det er direkte pinligt, at et lille blåt flertal i Europa-Parlamentet har givet efter for Zuckerbergs krav, og altså nu vil give ham lov til at gemme sig bag lukkede døre«, siger Kofod.

/ritzau/

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.