Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skotland: Mays brexitplan er en økonomisk katastrofe

Skotsk leder vil have mulighed for selvstændighed, hvis britisk EU-aftale ikke afspejler skotske ønsker.

Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, kalder den britiske regerings brexit-planer en "økonomisk katastrofe". Reuters/Clodagh Kilcoyne
Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, kalder den britiske regerings brexit-planer en "økonomisk katastrofe". Reuters/Clodagh Kilcoyne

Edinburgh/London. Der blev lyttet godt efter i Skotland, da Storbritanniens premierminister, Theresa May, tirsdag eftermiddag fremlagde sin plan for det kommende britiske EU-exit.

Hos den skotske førsteminister, Nicola Sturgeon, er begejstringen dog til at overse. Hun mener, at Mays planer vil være en "økonomisk katastrofe" for Storbritannien.

May lagde i sin tale op til det, der af iagttagere er blevet betegnet som en "hård brexit". Det betyder blandt andet, at Storbritannien vil forlade EU's indre marked og toldunionen.

Nicola Sturgeon mener, at Skotland skal have mulighed for selvstændighed, hvis Theresa May ikke får forhandlet en god aftale - set med skotske øjne - på plads med EU.

- Regeringen kan ikke tage Skotland ud af EU og det indre marked uden at tage hensyn til vores økonomi, job, levestandard og vores renommé som et åbent, tolerant land, uden at vi får mulighed for at vælge en anderledes fremtid, siger Sturgeon.

Hun har sendt en række forslag med sine ønsker til regeringen i London.

Ved sommerens folkeafstemning stemte et flertal af skotterne for, at Storbritannien skulle blive i EU - modsat det overordnede resultat i hele Storbritannien.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.