Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skolepiger bliver ofre for Talebans syreangreb

To piger, der blev angrebet med syre af Taleban i sidste måned, har fået svære forbrændinger, men overlever. Syretaktikken er Talebans seneste, og den lokale gruppe, hvor pigerne er fra, truer med, at de gør det igen mod andre piger, der vover sig i skole.

Syre i ansigtet, som giver ar - både udvendig og indvendig - resten af livet. Det er pakistansk Talebans seneste våben for at holde piger og kvinder væk fra skolebænken, fordi talebanerne tolker islam som modstander af kvinders uddannelse og frygter, at de bliver påvirket af vestlig sekularisering.

I sidste måned blev to piger angrebet i en minibus fra et uddannelsessted i byen Parachinar i det nordlige Pakistan, og deres læge, Dr. Shaban Ali, har fortalt til CNN, at de begge har fået svære forbrændinger i ansigtet, men er uden for livsfare.

Pakistansk Taleban har offentligt taget ansvaret for angrebet i en folder, som er blevet uddelt i byen. Og den seneste ubehagelige taktik skal ifølge lægen både give pigerne selv en lærestreg, men de kommer samtidig også til at stå som skræmmebillede til skræk og advarsel for andre, der påtænker selv at gå i skole.

- Vi vil ikke tillade piger i dette område at få en vestlig uddannelse, siger Qari Muhavia, som er den lokale Taleban-leder, til CNN.

- Hvis og når vi finder piger fra Parachinar, som tager på universitetet for at få en uddannelse, går vi efter hende på samme måde, så hun muligvis ikke bliver i stand til at vise sit ansigt til andre, truer han.

Sammen med pigerne i minibussen var 13 andre elever. En dreng blev også ramt af syren, mens en anden dreng blev skudt.

- Vi ved ikke, hvem der angreb os, men da vores køretøj nåede Doranai, standsede de os og smed syre i vores ansigter... Nu er vi bange for at tage tilbage til vores studier, siger den ene pige til CNN.

Pakistansk Talebans voldelige taktik for at standse piger, som vil uddanne sig, blev for alvor sat på dagsordenen, da skolepigeaktivisten Malala Yousufzai blev skudt for offentligt at trodse Taleban. Hun overlevede skuddet i hovedet, men er fortsat til behandling i England. Hun er siden blevet et symbol på mod.

To af hendes klassekammerater, som var med, da Malala blev såret, er blevet hædret med en æresmedalje ligeledes for at vise mod.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.