Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skolelærer: Jeg troede, vi alle skulle dø

En skolelærer låste sig inde på et badeværelse sammen med 14 elever, da skyderiet på Sandy Hook Elementary School i Newtown i Connecticut brød ud.

Lokale newtownere stimlede i går sammen i St. Rose of Lima Roman Catholic Church tæt på Sandy Hook Elementary School for at bede for ofrene.
Lokale newtownere stimlede i går sammen i St. Rose of Lima Roman Catholic Church tæt på Sandy Hook Elementary School for at bede for ofrene.

Klasselærer Kaitlin Roig og hendes 14 elever var låst inde på et badeværelse under skyderierne på Sandy Hook Elementary School i Newtown i Connecticut. Klassen var midt i morgensamlingen, da skyderiet brød ud, og deres dag forvandlede sig til et mareridt.

- Pludselig hørte jeg hurtige skud, lige som et maskingevær. Jeg vidste noget var galt. Det var frygteligt. Jeg troede ikke vi skulle overleve, siger 29-årige Kaitlin Roig til World News ifølge Good Morning America.

Samlet på badeværelset

Hun fik hurtigt lukket døren til klasseværelset og samlet alle børnene på badeværelset. De kun 6- og 7-årige elever fik hjælp til at klatre op på toilettet, så alle eleverne kunne være i badeværelset, før Kaitlin Roig låste døren og skubbede et møbel foran.

- Vi kunne allesammen være der. Jeg låste os inde. Jeg tør ikke tænke på, hvad der var sket, hvis han (gerningsmanden, red) var kommet ind i rummet. Jeg fortalte børnene, at de skulle være fuldstændig stille, siger hun Kaitlin Roig.

- Hvis de begyndte at græde, tog jeg fat om deres hoveder og forsikrede dem om, at vi nok skulle klare den. Det skulle være det, de hørte, frem for skyderiet i hallen, siger hun. 

Troede, de skulle dø

Kaitlin Roig prøvede at være stærk over for sine elever, men hun troede ikke selv på, at de kom ud af klasseværelset i live.

- Jeg troede, vi alle skulle dø. Jeg fortalte børnene, at jeg elsker dem, og var så glad for at have dem som elever. Jeg sagde til dem, at vi alle var nødt til at bede - også dem, der ikke tror på bønner, siger hun.

Kaitlin Roig fortæller at eleverne var rigtig gode, og hun gjorde selv, hvad hun kunne for at være positiv overfor dem.

- De (eleverne, red.) sagde: »Kan vi ikke få lov til at gå ud og se, om der er nogen?« og »Jeg vil bare have jul. Jeg vil ikke dø, jeg vil bare have jul«, siger hun.  

Frygtede, det var gerningsmanden

Selv da skyderiet var ovre, nægtede Kaitlin Roig at låse op til badeværelset. Da politimændene bankede på døren, bad hun dem skubbe politiskiltet ind under døren, da hun frygtede det var gerningsmanden.

- Jeg troede ikke på, at det var dem. Jeg sagde til dem, at hvis de var politiet, så kunne de hente en nøgle. Det gjorde de så og kom tilbage og låste op, siger Kaitlin Roig.
 
Da politiet fik låst klassen ud, blev de bragt til den nærliggende brandstation, hvor børnene blev hentet af deres forældre. 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.