Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skole i Peshawar genåbnet efter Taleban-massakre

Sikkerheden er skærpet, idet børnene er vendt tilbage til den skole i pakistanske Peshawar, hvor 141 mennesker blev henrettet i december, da skolen blev angrebet af Taleban.

To pakistanske skolebørn på vej ud af skolen 12. januar efter genåbningen.
To pakistanske skolebørn på vej ud af skolen 12. januar efter genåbningen.

PAKISTAN: Under et forhøjet sikkerhedsniveau er Peshawar Army Public School, hvor Taleban for knap en måned siden dræbte 132 børn og ni voksne, nu blevet genåbnet efter massakren. Det skriver Al Jazeera.

Da skolen genåbnede mandag morgen cirkulerede flere helikoptere over stedet, mens soldater patruljerede gaderne omkring skolen. Samtidig er der blevet indført strenge regler omkring, hvem der må komme ind på skolen.

I forbindelse med skolens genåbning blev der holdt en mindehøjtidelighed for de omkomne, hvor blandt andre landets hærchef, general Raheel Sharif, deltog.

Under massakren 16. december brød mindst syv bevæbnede mænd ind på skolen, hvor de gik fra lokale til lokale og skød og dræbte 141 mennesker, hvilket gør angrebet til det mest dødelige i Pakistans historie.

Den pakistanske regering har i kølvandet på massakren genindført brugen af dødsstraf til terrordømte og har varslet, at der vil blive etableret militærdomstole til terrorsager for at fremskynde retssagerne.

Et antal terrordømte er allerede blevet henrettet, og flere henrettelser ventes i den nærmeste fremtid, selv om både FN og menneskerettighedsorganisationer opfordrer Pakistan til at indstille henrettelserne igen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.