Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skal Sandy Hook-skolen rives ned?

Planetarium? Center for fredsforskning? En måned efter skoleskyderiet på Sandy Hook Elementary School diskuterer indbyggerne i Newton, om der fortsat skal være skole i bygningerne. Eller om der overhovedet skal være noget.

Newtowns borgere mødtes søndag for at diskutere fremtiden for Sandy Hook-skolen, der for en måned siden lagde bygninger til det næstmest dødbringende skoleskyderi i USAs historie.
Newtowns borgere mødtes søndag for at diskutere fremtiden for Sandy Hook-skolen, der for en måned siden lagde bygninger til det næstmest dødbringende skoleskyderi i USAs historie.

Stephanie Carsons søn vil ikke tilbage på Sandy Hook Elementary School. Mergim Bajraliu, der selv har gået på skolen, vil gerne sende sin lillesøster tilbage.

Meningerne var delte, da lærere, forældre og borgere fra den amerikanske by Newtown i går indledte debatten om fremtiden for den skole, hvor den 20-årige Adam Lanza i sidste måned skød og dræbte 20 elever og seks medarbejdere.

I dag går eleverne på en ellers nedlagt skole i nabobyen Monroe. Spørgsmålet er, om de skal tilbage på Sandy Hook? Og hvad skal der ske med bygningerne, hvis Sandy Hook ikke længere skal være skole?

Stephanie Carson var søndag eftermiddag blandt de fremmødte, da spørgsmålene blev diskuteret i et auditorium på Newtown High School. Hendes søn var på skolen under skyderiet, og står det til hende, skal han ikke tilbage.

- Jeg kan ikke bede min søn eller noget andet menneske fra skolen om at vende tilbage nogensinde. Og han har bedt om aldrig at skulle tilbage, sagde hun ifølge The New York Times.

- Jeg ved godt, der er børn, som har sagt, at de gerne vil tilbage til Sandy Hook. Men vi er nødt til at være forsigtige. Selv når de går på gangene, bliver børnene skræmt af alle usædvanlige lyde. Jeg kan ikke se, hvordan det skulle være muligt, fortsatte hun.

17-årige Mergim Bajraliu var også til stede på mødet. Han har selv gået på Sandy Hook, og hans lillesøster var på skolen under Lanzas massakre. Bajraliu så helt anderledes på sagen end Carson.

- Trods alt det, min søster har været ude for, har vi begge fantastiske minder fra skolen, sagde han.

Ifølge The New York Times fortalte han forsamlingen om sækkevæddeløb og besøg på den lokale brandstation.

- Jeg synes, at børn fortjener de samme glade minder i fremtiden, sagde han ifølge avisen.

Andre fremmødte foreslog alternative måder at bruge skolens bygninger på. En foreslog at omdanne skolen til et planetarium, hvor børn kan se på stjernerne. Et andet bud var at lave skolen om til et center for fredsforskning.

Tidligere har det være på tale at rive bygningerne ned. Det ville være en stor fejl, sagde den pensionerede politimand Fran Bresson, som gik på skolen i 1950erne. Det skriver nyhedsbureauet AP ifølge Yahoo! News.

- At rive den helt ned ville være det sammen som at sige, »du har vundet,« til ondskaben, sagde han.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.