Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Skæbnetime for græsk sparepakke

Parlamentet i Athen præsenteres i dag for et spareprogram, der skal sikre udbetaling af hjælpepakke for at undgå bankerot.

GRÆKENLAND: De græske politikere i parlamentet afgør reelt i denne uge om landet skal forlade eurozonen, og første fase indledes mandag, hvor regeringen fremlægger en reform- og sparepakke i parlamentet.

Pakken vil ifølge Reuters skære endnu 100 milliarder kroner ud af det græske statsbudget, som i forvejen er blevet kraftigt reduceret. De nye nedskæringer vil blandt reformere det græske arbejdsmarked, så det bliver lettere for arbejdsgivere at hyre og fyre medarbejdere, der skal skæres yderligere i sociale udgifter og forhøjes skatter.

Vedtagelsen er til gengæld en forudsætning for, at de internationale långivere, EU og Den Internationale Valutafond (IMF), vil frigive de 234 milliarder kroner, som er sidste del af den hjælpepakke, der skal forhindre, at Grækenland går statsbankerot - i denne omgang.

Ifølge den britiske avis The Independent vil det tredje af koalitionsregeringens partier, Demokratisk Venstre, stemme imod besparelserne.

Reuters skriver, at skønt der også er vaklen i de to øvrige regeringspartier, vil besparelser og reformer med et snævert flertal glide gennem parlamentet med mindst 154 stemmer fra de to store regeringspartier, det konservative Nyt Demokrati og Socialdemokratiet.

Den græske befolkning er dødtræt af de tilbagevendende nedskæringer og fagforeningerne varsler strejker i løben af ugen.

Til gengæld forsøger den græske premierminister, Antonis Samaras, at dæmpe uroen med lidt optimisme i sine erklæringer.

- Dette vil være den sidste beskæring i lønninger og pensioner. Vi lovede at forhindre, at landet må forlade euroen, og det vil vi holde, lyder det fra ham

Onsdag skal parlamentet stemme om de seneste nedskæringer og 11. november skal det stemme om næste års budget.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.