Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Silvio Berlusconi siger arrivederci

Opdateret: Italiens premierminister, Silvio Berlusconi, har indgivet sin afskedsbegæring til landets præsident, Giorgio Napolitano.

Berlusconi vinker en sidste gang som Italiens premierminister.
Berlusconi vinker en sidste gang som Italiens premierminister.

Deputeretkammeret i Italiens parlament godkendte lørdag den økonomiske reformpakke, og det banede baner vejen for, at premierminister Silvio Berlusconi lørdag aften trådte tilbage og overlod magten til en kriseregering.

Krisepakken, som er et krav fra EU, skal være med til at lette Italiens enorme gældsbyrde på 1900 milliarder euro.

Med vedtagelsen af pakken var den sidste hindring fjernet for Berlusconis afgang som premierminister. Reformplanerne blev allerede fredag vedtaget i parlamentets førstekammer, Senatet, med 156 stemmer for og 12 imod. De nye omfattende nedskæringer og reformer, der skal forhindre en statsbankerot og skabe kontrol med gældskrisen, blev godkendt efter krav fra de øvrige lande i eurozonen.

Efter pakken var vedtaget, stod der kun tilbage, at Italiens præsident, Giorgio Napolitano, accepterede Berlusconis begæring om at træde tilbage. Det skete lørdag aften. Nu ventes Napolitano at bede den tidligere EU-kommissær Mario Monti om at danne en regering.

Berlusconi tabte sit flertal ved en afstemning tirsdag og har lovet at træde tilbage, efter at loven om finansiel stabilitet er blevet godkendt i begge parlamentets kamre. Den farverige, kontroversielle regeringsleder insisterede derefter først på, at der skulle udskrives valg. Men han ændrede holdning ved udsigten til, at Italien skal styres af en midlertidig regering, så der ikke opstår et politisk vakuum i tre måneder forud for et valg.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.