Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sikkerhedstjek i lufthavn overså pistol i håndbagagen

En politikvinde fløj fra Los Angeles til Taiwan med en privat pistol i håndbagagen. Den blev ikke opdaget i sikkerhedskontrollen.

Arkivfoto
Arkivfoto

En pistol blev ikke opdaget i politikvinden Noell Grants håndbagage, da hun gik igennem sikkerhedskontrollen i Los Angeles internationale lufthavn (LAX).

Det fortæller BBC.

Der er tale om et personligt våben, og Grant var ikke i tjeneste. Hun var på vej på ferie i Thailand og opdagede først, at hun havde pistolen på sig, da hun skiftede fly i Taipei. Hun informerede myndighederne om det. Nu er den 42-årige kvinde blevet bedt om at blive i Taiwan, indtil situationen er afklaret.

Amerikanske embedsfolk siger, at sikkerhedsprocedurerne ikke er blevet fulgt ordentligt i lufthavnen. Nico Melendez fra det amerikanske regeringskontor for Transportsikkerhed siger, at standardprocedurerne ikke er blevet overholdt, og at de ansvarlige vil blive stillet til regnskab. Det er uklart, om Noell Grant vil møde disciplinære anklager, når hun vender tilbage til USA. Det siger løjtnant Saul Rodriguez til AFP.

Lufthavne i Danmark har flere gange skærpet sikkerheden efter terrorangreb rundt omkring i Europa. Blandt andet blev flere betjente sat til at patruljere omkring lufthavnen i Kastrup efter angreb i Istanbul.

»Sikkerheds-galskaben i Cirkus-Kastrup« kaldte filosof Kasper Nefer Olsen det.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.