Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sikkerhedsrådet roser Israel og Hamas

FNs Sikkerhedsråd opfordrer de stridende parter i Gazastriben til at overholde den skrøbelige våbenhvile.

ISRAEL: FNs Sikkerhedsråd har en klar opfordring til parterne i konflikten i Gaza, efter at en våbenhvile onsdag aften trådte i kraft: Hold fast i den.

- Medlemmerne af rådet opfordrer parterne til at overholde aftalen og til at være seriøse omkring at gennemføre dens bestemmelser i god tro, står der i en udtalelse fra Sikkerhedsrådet.

Mens den israelske hær og medlemmer af den palæstinensiske oprørsbevægelse i de seneste otte dage har bekæmpet hinanden med voldelige midler, har medlemmerne af Sikkerhedsrådet kæmpet en kamp på ord.

Rådet har været splittet omkring en fælles udtalelse, der skulle fordømme den eskalerede konflikt i Gazastriben. Medlemslandene har ikke været i stand til at blive enige om reaktion, ifølge FN-kilder fordi USA har strittet imod en udtalelse, der set med amerikanernes øjne, ikke var kritisk nok over for Hamas’ mange raketangreb.

Det truede med at udvikle sig til et mindre diplomatisk slagsmål mellem Rusland og USA, der begge er permanente medlemmer af Sikkerhedsrådet. Men med våbenhvilen er der lagt låg på uenigheden, og det er et enigt Sikkerhedsråd, som opfordrer parterne i Mellemøsten til ikke at bryde våbenhvilen.

Den er blandt andet blevet en realitet på baggrund af et stort arbejde fra Egypten, som får stor ros i udtalelsen fra Sikkerhedsrådet:

- Medlemmerne af rådet finder indsatsen fra den egyptiske præsident, Mohamed Morsi, meget prisværdig, lyder det.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.