Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sikkerhedsråd mødes for at drøfte amerikansk raketangreb

FN's Sikkerhedsråd mødes fredag for at drøfte amerikansk raketangreb i Syrien. Rusland kræver fordømmelse.

Onsdag mødtes FN's Sikkerhedsråd i New York. Fredag mødes Sikkerhedsrådet igen, denne gang for at drøfte amerikansk raketangreb. REUTERS/Shannon Stapleton
Onsdag mødtes FN's Sikkerhedsråd i New York. Fredag mødes Sikkerhedsrådet igen, denne gang for at drøfte amerikansk raketangreb. REUTERS/Shannon Stapleton

FN's Sikkerhedsråd mødes fredag klokken 17.30 dansk tid for at drøfte det amerikanske raketangreb mod en syrisk luftbase.

Det oplyser FN-kilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Rusland har krævet, at FN's Sikkerhedsråd mødes for at fordømme angrebet, der fandt sted tidligt fredag.

»Dette er en aggression på grundlag af et påskud,« lød det tidligere fredag fra Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov.

Flybasen ved Homs blev ramt af 59 Tomahawk-raketter og ødelagt.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder kostede angrebet fire syriske soldater livet, mens basen er næsten udslettet.

Angrebet var et svar på et formodet giftgasangreb mod civile i den syriske by Khan Sheikhoun i Idlib-provinsen tirsdag.

Her døde mindst 56 kvinder og mænd og mindst 30 børn.

FN's generalsekretær, António Guterres, opfordrer til besindighed for at undgå, at konflikten optrappes.

»I lyset af risikoen for en eskalation opfordrer jeg til tilbageholdenhed for at undgå handlinger, der kan øge lidelserne for det syriske folk,« siger han ifølge Reuters i en erklæring.

Internationalt Røde Kors ser også med stor bekymring på det amerikanske angreb.

»Enhver militær operation, som en stat udfører mod en anden stat uden dennes samtykke, eskalerer til en international, væbnet konflikt,« advarer en talsmand ifølge Reuters.

Ved mødet i FN's Sikkerhedsråd vil der blive givet en briefing om den amerikanske operation, skriver Reuters.

FN's Sikkerhedsråd har fem permanente medlemmer - Storbritannien, USA, Frankrig, Kina og Rusland - samt ti, der vælges for en toårig periode af FN's Generalforsamling.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.