Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sikkerheden er skruet op til Bruxelles-lufthavns genåbning

Tre fly letter søndag fra Bruxelles. Men offentlig transport er standset, og militæret står for sikkerheden.

Bruxelles: 12 dage er gået, siden to bomber blev bragt til sprængning i Bruxelles-lufthavnen Zaventem. Søndag genåbnes lufthavnen så småt efter angrebet, hvor det første af dagens tre fly kort før klokken 14 lettede mod Faro i Portugal.

Men selv om lufthavnen genåbner, så bliver passagerernes oplevelse i lufthavnen noget anderledes end normalt. Sikkerhedsopgraderingen er så omfattende, at lufthavnen opfordrer folk til at ankomme tre timer før afgang.

Allerede når de rejsende nærmer sig lufthavnen, vil de kunne mærke, at sikkerheden er helt oppe på dupperne.

Hverken tog eller busser kører til lufthavnen, og det afsætningsområde, hvor passagerne hurtigt kan blive sat af, er også sløjfet.

Derudover bliver nummerpladerne på alle biler, der ankommer til lufthavnsområdet, skannet, ligesom der vil blive lavet stikprøver blandt bilisterne.

Både sikkerhedsundersøgelsen af passagererne og check-in kommer til at foregå i store, hvide telte der er opsat midlertidigt uden for selve lufthavnsbygningen.

For at opretholde sikkerhedsniveauet vil lufthavnens besøgende opleve, at der er indsat mere politi og mere militær i området.

Selv om lufthavnen er på den anden ende, og der stadig er langt til almindelig hverdag, så er lufthavnens chef, Arnaud Feist, optimistisk.

- Denne genstart er, selv om den kun er delvis, et tegn på håb, siger han.

Kun få hundrede passagerer kommer til at rejse fra Bruxelles søndag. Lufthavnen varsler også, at der vil gå længere tid, før den er tilbage til sin oprindelige kapacitet med 23 millioner rejsende hvert år. Det kræver nemlig, at lufthavnen genopbygges.

Mandag venter lufthavnen at arbejde på 20 procent af sin vanlige kapacitet, og der vil også blive sendt fly af sted mod New York i USA og vil 20 procent af lufthavnens kapacitet blive genoptaget, og det bliver første gang siden angrebet, at flyene forlader Europas grænser. Der vil blandt andet gå fly til New York og Cameroun.

Flere fly har siden terrorangrebet fandt sted 22. marts været omdirigeret til mindre belgiske lufthavne eller flyttet passagerer til fly til nærliggende storbyer som Paris og Amsterdam. Det sidste er den løsning, skandinaviske SAS har valgt.

/ritzau/AFP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.