Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sidste land erklæres ebolafrit

WHO vil torsdag meddele, at et ebolafri Liberia markerer afslutningen på den vestafrikanske epidemi.

Liberia er fri for ebola.
Liberia er fri for ebola.

Flere end 11.000 mennesker har mistet livet i en ebolaepidemi, der for to år siden begyndte at sprede sig med voldsom hast over særligt Vestafrika.

Torsdag vil Verdenssundhedsorganisationen (WHO) erklære Liberia ebolafri, skriver nyhedsbureauet AFP samt BBC.

Dermed vil det sidste land på listen over lande, der har kæmpet mod den farlige virus, officielt kunne sige, at det har fået bugt med epidemien.

Det værste udbrud af sygdommen, der nogensinde er blevet registreret, har hærget økonomien og sundhedssystemerne i de tre hårdest ramte lande - Liberia, Guinea og Sierra Leone, skriver AFP.

Ifølge WHO vil udmeldingen torsdag om Liberia "markere 42 dage, siden de sidste ebolatest i Liberia viste negativ".

I Liberia kostede ebola 4800 mennesker livet. De sidste ebola-patienter i Liberia blev udskrevet fra hospitalet 3. december. Det var en far og en lillebror til en 15-årig smittet.

- Vi vil fortsat være forsigtige og opfordre befolkningen til at tage de nødvendige forholdsregler for at forhindre et nyt udbrud, siger Francis Karteh, der står i spidsen for Liberias sundhedssystem.

I december kunne det vestafrikanske land Guinea erklære sig fri for den smitsomme sygdom.

Liberia er det sidste land til at sætte punktum for udbruddet, hvor cirka 29.000 mennesker blev smittet, men FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har advaret om, at Vestafrika muligvis kommer til at se ebola blusse op i løbet af året.

Eksempelvis er Liberia to gange tidligere blevet erklæret fri for ebola, hvorefter virussen har vist sig på ny.

- Men vi forventer, at muligheden for og hyppigheden i disse opblusninger vil falde over tid, sagde Ban Ki-moon onsdag ifølge BBC.

Et land bliver erklæret fri for ebola 42 dage efter helbredelsen eller dødsfald af den seneste patient, hvis ikke der er registreret nye infektioner.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.