Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Shiamilitser nedkæmper Islamisk Stat i by i Irak

Shiamuslimske militser i det nordlige Irak har tvunget Islamisk Stat ud af byen Baaj, siger Iraks militær.

Islamisk Stat er nedkæmpet i byen Baaj i det nordlige Irak, siger den irakiske hær. Billedet er fra frontlinjen i den nordirakiske storby Mosul, hvor Iraks hær med støtte fra den internationale koalition stadig kæmper mod Islamisk Stat. Reuters/Alkis Konstantinidis
Islamisk Stat er nedkæmpet i byen Baaj i det nordlige Irak, siger den irakiske hær. Billedet er fra frontlinjen i den nordirakiske storby Mosul, hvor Iraks hær med støtte fra den internationale koalition stadig kæmper mod Islamisk Stat. Reuters/Alkis Konstantinidis

En alliance af shiamuslimske militser, der blandt andet bruger iranske rådgivere, har tvunget militante fra Islamisk Stat (IS) ud af byen Baaj i det nordlige Irak.

Det meddeler Iraks militærs operationskommando i en erklæring.

Baaj ligger nær grænsen til Syrien og vest for Mosul, hvor det irakiske militær støttet af den internationale koalition i månedsvis har været i offensiven mod IS.

I erklæringen hedder det, at det irakiske luftvåben har givet luftstøtte til de shiamuslimske militser under offensiven mod IS, der er sunnimuslimer.

Reuters skriver, at der er iranske militærrådgivere blandt de shiamuslimske militser, som er organiseret i en alliance, der kendes som Folkelig Mobilisering.

Alliancen har også udsendt en erklæring, og den bærer navnet Abu Mahdi al-Muhandi. Han er en fremtrædende halvmilitær leder med forbindelser til Iran.

Tusindvis af militante shiamuslimer fra Irak, Afghanistan og Pakistan er trænet af Iran og slås i krigen i Syrien.

De militante fra den libanesiske milits Hizbollah samarbejder også tæt med iranske rådgivere i Syrien.

Den engelsksprogede netavis iraginews.com rapporterede i mandags, at IS var gået i gang med at brænde sine arkiver i området omkring Baaj.

Jabbar al-Maamouri fra shiaalliancen blev citeret for at sige, at afbrændingen begyndte om morgenen 29. maj.

I øvrigt skriver iraqinews.com, at der er flere end 60 militser i shiaalliancen.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.