Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Sexbillede med svensk konge er falsk

Et billede med Sveriges kong Carl Gustav som tilskuer til et sexorgie er billedmanipulation, siger eksperter.

Den svenske konge har gennem længere tid været forfulgt af historier om, at han har frekventeret stripklubber og overværet sexseancer.

Et billede fra en film, der angiveligt er fra 1991, med den svenske konge i baggrunden er blevet brugt som bevis på kongens unoder.

Nu viser det sig imidlertid, at sexbilledet er blevet til med manipulation, skriver den svenske avis Expressen.

Kongens ansigt er blevet klippet ind fra et tv-klip fra 1976, siger flere af hinanden uafhængige billedanalytikere.

På det falske billede sidder kongen i baggrunden af et foto, hvor tre unge kvinder dyrker sex foran ham.

Billedet skal forestille at være fra 1991, men stammer altså fra et tv-interview fra 1976 fra den statslige kanal SVT. Klippet kan oven i købet findes på YouTube.

Billedeksperterne kan se, at der er tale om billedmanipulation, da manglende skygger i kongens ansigt og de omkringliggende detaljer viser tegn på, at ansigtet er klippet ind i fra et andet billede.

- Det omtalte billede har været udsat for omfattende manipulation ... Det er min opfattelse, at en mandlig person på elektronisk hånd kan have "klistret" indholdet ind i scenen, siger billedanalytiker Andrew Philip Laws fra LGC Forensics.

Det er den svenske gangster Mille Markovic, der også medvirkede i den kongekritiske bog "Den modvillige monark", som har fremskaffet det falske sexbillede.

Han står hårdnakket ved sin påstand om, at det er kongen på billedet.

- Jeg ved, at kongen var på den plads, da filmen blev optaget, siger Markovic.

Et vidne siger til Expressen, at kongen ikke kan have været på stedet, da filmen blev optaget. Vidnet har angiveligt set originaloptagelserne, og her var kongen ikke at finde.

Markovic vil på et tidspunkt fremvise de optagelser, som han mener beviser kongens tilstedeværelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.