Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Serbisk regeringschef affejer ønske om EU-afstemning

Oppositionen får ikke en ønsket folkeafstemning om EU, siger Serbiens regeringschef efter britisk afstemning.

"Mit svar er klart: Der bliver ingen folkeafstemning (om EU, red.), uanset hvor mange initiativer der måtte komme", siger Serbiens premierminister, Aleksandar Vucic. Scanpix/Andrej Isakovic
"Mit svar er klart: Der bliver ingen folkeafstemning (om EU, red.), uanset hvor mange initiativer der måtte komme", siger Serbiens premierminister, Aleksandar Vucic. Scanpix/Andrej Isakovic

Beograd. Der bliver ingen folkeafstemning om EU-medlemskab i Serbien, og det er fortsat regeringens mål at opnå optagelse i unionen fra år 2020.

Meldingen er klar fra Serbiens premierminister, Aleksandar Vucic, som i et interview med den tyske avis Bild am Sonntag fejer spekulationer af vejen.

Ruslands præsident, Vladimir Putin, har et nært forhold til Serbien. Spekulationer er gået på, om Putin forsøger at gøre sin indflydelse gældende, så EU ikke vokser yderligere.

Forholdet mellem Rusland og EU er forværret de seneste år i forlængelse af russernes annektering af Krim og militærets fremmarch i det østlige Ukraine. EU har vedtaget økonomiske sanktioner mod Rusland og vice versa.

Oppositionen i Serbien ønsker en folkeafstemning om EU. Det ønske har fået ny luft med briternes folkeafstemning 23. juni, da et flertal af vælgerne stemte for en afsked med EU.

Vucic afviser spekulationerne.

- Jeg ved intet om Putin, men jeg ved, at nogle serbiske partier helt åbent opfordrer til det. Mit svar er klart: Der bliver ingen folkeafstemning, uanset hvor mange initiativer der måtte komme, siger premierministeren.

Serbien indledte i december sidste år forhandlinger med EU om optagelse. Aleksandar Vucic gik til valg på et løfte om at søge medlemskab af unionen.

- Vi vandt et absolut flertal. Vi vil gøre alt for at nå det mål nu. Hvis vi forlod den vej, ville Serbien ende på vildspor, siger Vucic.

Premierministeren genvandt magten ved et parlamentsvalg i april 2016. Vucics parti, Serbiens Progressive Parti, vandt 131 af parlamentets 250 mandater.

/ritzau/Reuters

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.