Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Senatet godkender populær advokat som ny FBI-chef

Den lovpriste advokat Christopher Wray blev godkendt med 92 stemmer for og fem imod. Han afløser James Comey.

Christopher Wray (i midten) afløser James Comey, der blev fyret af den amerikanske præsident, Donald Trump, i maj. Reuters/Aaron P. Bernstein/arkiv
Christopher Wray (i midten) afløser James Comey, der blev fyret af den amerikanske præsident, Donald Trump, i maj. Reuters/Aaron P. Bernstein/arkiv

Washington D.C.. Senatet i Washington D.C. har med et stort flertal godkendt den populære advokat Christopher Wray som ny direktør for forbundspolitiet FBI.

Han afløser James Comey, der blev fyret af den amerikanske præsident, Donald Trump, i maj.

Wray er udpeget af Trump selv, men han har stor opbakning blandt vigtige spillere hos både Republikanerne og Demokraterne.

Blandt andet har de to tidligere justitsministre Eric Holder og Sally Yates, der begge tjente under den demokratiske præsident Barack Obama, givet deres støtte til Wray.

Den 50-årige Wray lovede under sin høring i Kongressen, at han vil forblive selvstændig, og at han ikke vil blive revet med af eventuelt pres fra Donald Trump.

Trump har fået meget kritik for at fyre Wrays forgænger, James Comey.

Kritikere mener, at Trump skilte sig af med Comey, fordi FBI efterforsker, om Rusland har samarbejdet med Trumps kampagnestab under præsidentvalget i fjor.

Wray overtager dermed styringen af FBI på et svært tidspunkt. Det mener den demokratiske senator Amy Klobuchar.

- Den tidligere FBI-direktør blev fyret på grund af Rusland-undersøgelsen. Den stedfortrædende justitsminister blev fyret, og vi har haft en række fyringer i regeringsapparatet de seneste måneder. Det er et svært tidspunkt at tage over, siger hun.

Christopher Wray har tidligere stået i spidsen for kriminalafdelingen i justitsministeriet under den republikanske præsident George W. Bush.

Amerikanske efterretningstjenester mener, at Rusland har prøvet at påvirke udfaldet af det amerikanske præsidentvalg i november sidste år til fordel for Trump.

I juni kom det frem, at præsidenten selv bliver undersøgt for muligvis at have forhindret efterforskernes arbejde.

Undersøgelsen drejer sig om, at Trump fyrede Comey, samt om at præsidenten angiveligt gav Comey ordre til at stoppe en undersøgelse af tidligere sikkerhedsrådgiver Michael Flynn.

/ritzau/AP

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.